Más is érez / érzett úgy, hogy rossz korba született?
Nem bírom ezt az unalmas életet. Most még néhány évig tanulok, elmegy a fiatalságom, hogy utána dolgozhassak, hogy élhessek, élek, hogy dolgozhassak, aztán 70 éves koromban csak úgy vagyok ( és örülök ha minden nap 3-szor wc-zek).
Én nem tudok ide beilleszkedni. Nagyra vágyó ember vagyok, aki kiáll a saját- és a mások igazáért és képes meggyőzni az embereket. Példás katona, pap vagy vezér lehetnék 1500-1000-500 évvel ezelőtt.
Akkor, amikor kialakultak az országok, birodalmak, amikor a népvándorlások zajlottak, amikor új hont foglaltak 2-szer is ( először csak felfedezték, majd benépesítették Amerikát ). De nem. Semmi izgalom, semmi kötődés nincs, maximum a családhoz. Életem legnagyobb izgalmai azok, hogy elérem-e a buszt, hogy átmegyek-e a vizsgán. Inkább lennék egyszerű paraszt ( pontosabban akkor már juhász vagy csikós ) 200 évvel ezelőtt, szabadságharcos 150 évvel ezelőtt, mint így ma.
Persze tudom, mindennek megvannak az előnyei, a mai kornak is rengeteg van, de attól még ezek a mindennapok unalmasok.
Nekem tökéletesen jó itt, sőt, hálát adok az égnek, hogy akkor születtem, amikor, és élvezhetem a kedvenc bandám zenéjét.
Csak sajnálni tudom azokat, akik egy olyan korba vágynak, amiről nem tudják, milyen is volt valójában. Ez jutott nekünk, találjátok meg a szépséget benne!
"Szerintem neked a világon semmi fogalmad nincs róla, hogy mi az a katona."
Ingyenélő lusta disznó, aki elcseszi az adófizetők pénzét. Az egyetlen értelmes és hasznos tevékenység, amit a honvédségünk végez a homokzsákpakolás árvíz idején.
Aki azt kívánja, hogy bár 500 évvel ezelőtt élt volna, komolyan nem tudja mit beszél.
Olyan rengeteg ember élt a legmélyebb nyomorúságban, ohgy el se lehet képzelni, és lehetetlen tudni mert akkoriban a szegény ember tényleg annyira nem számított, hogy megszületett, nyomorkodott egy ideig és meghalt, rengetegen tűntek így el. Az európai népesség legnagyobb része ilyen életet élt.
Kérdező, ha te 500 évvel korábban élnél, 99.99% eséllyel a világon semmi közöd nem lenne a felfedezéshez vagy bármi ilyesmihez, a serdülőkort sem élnéd meg mielőtt a kolera vagy pestis vagy tífusz elvisz. Feltéve hogy egyáltalán a születést túléled.
Örülök hogy sokan adtak normális választ, de ismét előjött a GYK átka: jönnek azok, akik kritizálnak és eltérnek a témától.
Amit elmondtak itt felettem tudom, már sok helyről megkaptam. De én nem kritikát kértem, hanem azt, hogy veletek volt-e ilyen. És igen, úgy látom sok ember érez így.
Te meg 10-en valahanyas,aki a katonákat szidta, rólad beszéltem feljebb. Te se voltál soha katona. Én 19 évesen ( érettségi után ) jelentkeztem, de megbuktam a fizikai felvételin. Azóta edzek, de mivel szüleim azt mondták, hogy menjek egyetemre, eljöttem. Ha végzek az egyetemen, ha felvesznek, elmegyek katonának.
"Te se voltál soha katona."
Valóban nem, mert nekem nem büdös a munka, és nem az az életcélom, hogy plecsnit gyűjtögetve lövöldözzek egy olyan háborúban, amihez közöm nincsen, mert azt láttam a COD-ban, hogy az milyen jó.
nekem 10 évesen volt egy vakbél gyulladásom.
szóval ha 500-1000-10ezer évvel ezelőtt születek,ez akkor is előjött volna és mivel nem tudtak volna vele mit kezdeni,gyorsan ki is szelektálódtam volna.
most meg élek virulok sőt tovább is adtam a génjeimet.
ebből a szempontból jó a mostani kor.
"most meg élek virulok sőt tovább is adtam a génjeimet.
ebből a szempontból jó a mostani kor."
hát tudod ez nézőpont kérdése, hogy ez jó-e vagy nem...
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!