Más is érez / érzett úgy, hogy rossz korba született?
Nem bírom ezt az unalmas életet. Most még néhány évig tanulok, elmegy a fiatalságom, hogy utána dolgozhassak, hogy élhessek, élek, hogy dolgozhassak, aztán 70 éves koromban csak úgy vagyok ( és örülök ha minden nap 3-szor wc-zek).
Én nem tudok ide beilleszkedni. Nagyra vágyó ember vagyok, aki kiáll a saját- és a mások igazáért és képes meggyőzni az embereket. Példás katona, pap vagy vezér lehetnék 1500-1000-500 évvel ezelőtt.
Akkor, amikor kialakultak az országok, birodalmak, amikor a népvándorlások zajlottak, amikor új hont foglaltak 2-szer is ( először csak felfedezték, majd benépesítették Amerikát ). De nem. Semmi izgalom, semmi kötődés nincs, maximum a családhoz. Életem legnagyobb izgalmai azok, hogy elérem-e a buszt, hogy átmegyek-e a vizsgán. Inkább lennék egyszerű paraszt ( pontosabban akkor már juhász vagy csikós ) 200 évvel ezelőtt, szabadságharcos 150 évvel ezelőtt, mint így ma.
Persze tudom, mindennek megvannak az előnyei, a mai kornak is rengeteg van, de attól még ezek a mindennapok unalmasok.
En nekem is teli van mindenem ezzel a steril elettel. Takarekoskodj, vasarolj, legyen okostelefonod, legyel trendi pfff
Neha elkepzelem hogy mennyivel jobban ereznem magam 1980-ban, klassz zenek, jo egyetemi bulik, ertekes emberk kapcsolatok...
hát igen.
ez a kor az enter nyomogató internet mágusoké,vagy a bürokráciában otthonosan mozgó simulékonyaké.
a múltkor volt egy riport egy amerikai életfogytos óriással ő mondta,hogy ezer,2 ezer évvel ezelőtt az hajlamaival és képességeivel dicső hősnek számított volna,nem a társadalom söpredékének.
és ha belegondolunk,hogy ki is volt pl attila a hun,akkor ma ő is a szegedi csillagban ülne,mert érvényesülni ebben a korban nem tudna.
Igen. Vissza mennék még akkorra amikor még volt tisztelet az emberekben. Egymás és a természet iránt. Még amikor a lámpa vagy a rádió volt a legnagyobb technológia..
Most szinte mindenhol azt látom hogy rohan a világ, mindenki arcoskodik, menőzik és önző, felszínesek és érdekbeliek a kapcsolatok, senki sem elégedett, minden marhára monoton, senkiben sincs becsület, nagy a tájékozatlanság és szinte életképtelenek...
Jobb lett volna a lelkemnek átlagos parasztkányként felnőni, udvarias, tiszteletteljes emberekkel és a természettel körülvéve. Igazi kapcsolatokkal.
Akkor értékelték is volna a szolgalelkűségem, szorgalmam és a becsületességem. Ma mi történik az ilyen emberekkel? Kihasználják, megalázzák és eltiporják őket. Aztán vagy megnyomorodnak vagy ugyanolyan s_ggfejek lesznek mint azok akik ezt csinálták velük.
Élveztem volna a nyugis falusi életet, még ha hajnalban is kellett volna felkelni a tehenekhez meg egész nap takarítani és főzni.
Néha elképzelem hogy mi lenne ha a mai mekisfotelhájas, finnyásplázacica lányok és ropi pávafiúk élet-halál helyzetbe kerülnének.
Menekülnének? Harcolnának..?
Áhh.. lefotóznák az ájfónnyukkal és feltöltenék a zinstagramra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!