Mit tennétek egy ilyen helyzetben? Végigjátszanátok?
Én szeretném az életem utolsó heteit is a családommal, barátaimmal tölteni. Mindkét szülőmet eltemettem, gondoskodtam róluk és tudom, hogy mennyit jelentett nekik az, hogy nem egyedül, kiszolgáltatottan egy kórházi ágyon kellett meghalniuk.
Azt is tudom, hogy egy haldokló nagyon sokat tud adni a környezetének. Anyukámmal például nagyon sokat beszélgettünk az utolsó időben az életünkről, kapcsolatainkról és én személy szerint nagyon örülök, hogy felszabadultan, őszintén meg tudtunk beszélni olyan dolgokat, amiket előtte nem. Szintén sokat mesélt a családunkról, a múltunkról, olyan dolgokról, amikre korábban nem szakítottunk időt, nem tűnt fontosnak a rohanó világban és ezeket a dolgokat most én is majd tovább tudom majd adni.
Rossz volt végignézni a szenvedését? Igen, nem volt kellemes, de annyival többet adott az együtt töltött idő, hogy nekem nagyon megérte. Bízom benne, hogy az én családom és barátaim is így fogják látni a dolgot, ha esetleg úgy alakul.
A halált általában egy negatív dolognak értékeljük, és lehet, hogy furcsán hangzik, de az elmúlásban is vannak pozitív dolgok. Fájdalmas, de pozitív. Persze ehhez kell a haldokló és a család pozitív hozzáállása is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!