Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyenek a magyarok?

Milyenek a magyarok?

Figyelt kérdés

Milyenek a magyarok? Hogy szórakoznak? Hogy vitáznak? Vannak tipikus magyar szokások? Mi az amit nem szeretsz a magyarokban, és mi az amit kifejezetten szeretsz? Miért vagyunk mások?

(Egy lengyel bevándorló vagyok, 4 éve lakok Magyarországon)

2015. máj. 17. 12:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
69%

Véleményem szerint hiába vagyunk a 21.században, a magyar most is csak egy barbár horda, mint ahogy több ezer évvel ezelőtt volt. Ha valami nem felel meg, akkor dögöljön meg a másik, lehúznak, kihasználnak. Ha bajod van, akkor kifejezetten örülnek neki. Ha valaki külföldre akar menni, akkor azt mondják, "takarodj, nem fogsz senkinek se hiányozni", aztán sírnak ha az életben többet nem állsz velük szóba. Az önérzetük az megvan ám, nem is akármilyen magaslatokban. Számomra az is nagyon érdekes, hogy a Nyugat-Európában élőkkel nagyon jól ki tudok jönni, barátságosnak és segítőkésznek tartanak, itthon pedig sok-sok év alatt nem sikerült mély barátságokat kialakítanom. A haszonlesés jellemző dolog, a kihasználás, és a felületes ismeretségek.

Két dologért vagyok úgy oda: a magyar konyháért és a szép tájakért. Az embereket viszont érdemes elkerülni, mert a zömét elvakítja a gyűlölet. Úgy vannak vele, hogy ha ők szenvednek, akkor neked se fog segíteni, minek azt, szenvedj vele. Pedig ezzel senki nincs előrébb.

2016. ápr. 14. 10:09
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

persze milyen érdekes ti csak leírni tudjátok a gondjaitokat, de javítani semmie esetre nem javítanátok rajta.

kérdező, a fele nem igaz annak a sok negatívumnak, amit leírtak ide.

2016. ápr. 14. 14:41
 13/25 anonim válasza:
56%
Hát igen:D ez már komolyan nagyon nagy szégyen hogy"csak a magyar a jó a magyar lányok a legszebbek,a magyarok a legokosabbak"minden magyar azt mondja hogy magyarok a legjobbak a többi nép Sz*phat minket(én félig magyar vagyok csak Romániában élek)azt kell mondjam az itteni emberek sokkal értelmesebb, jobb szívűbb emberek a magyarokat azért nevezik"paratsznak" mert egy olyan barbár népről van szó,hiába van bennem magyar vér akkor is utálom Magyarországot meg gyűlőlteték velem ezt az országot,a magyarok nem segítőkészek nem tudnak együtt érezni és ezek a páwa gyerekeket fel tudnám rúgdosni, egyébként a páwa gyerekek irányába irányul ez az ország,szóval mégrosszabb lesz az ország.
2018. aug. 17. 17:50
 14/25 Norbi_214 válasza:
100%

Utolsó válaszírónak adok igazat

Én is magyar vagyok, de szó szerint utálom a honfitársaimat egy külföldivel értelmesebben tudok beszélgetni mint magyarral

2018. aug. 30. 02:14
 15/25 anonim válasza:
75%

Tudom, hogy ez egy régi kérdés de nem tudtam szó nélkül hagyni azt a tényt, hogy az ahogy a válaszolók többsége megnyilvánult a témával kapcsolatban(tisztelet a kivételnek), az pont az ők másokhoz való negatív és ítélkező hozzáállását tükrözi. Az emberek általában úgy állnak hozzád ahogyan te viszonyulsz hozzájuk. Továbbá ha eddig azt tapasztaltad hogy a magyarok nagy része még mindig "barbár horda" akkor csak sajnálni tudlak, mert ez igen távol áll a valóságtól, ha kicsit is tanult volnál tudnád. Az meg hogy téged utolsó előtti válaszoló a magyarok ellen hangoltak és Romániában(Erdélyben)élsz azt kell hogy mondjam, nem meglepő. :'D Hisz egy olyan társadalomról beszélünk, ami uszítja a magyarok ellen az ott élőket és ,ami elkeseredetten próbálja a maradék magyarságot is kiirtani az ott maradottakból.

Kedves Kérdező, ha még aktuális számodra ez a téma én elmondanám, hogy igen a magyarok negatívak tudnak lenni és néha panaszkodunk is,de ki nem plusz a történelmünk is közrejátszik ebben. Azért én írok pár jó tulajdonságot és pár pozitívumot(saját vélemény):

+ akiket ismerek, a legtöbbjüknek jó a humora

+ sok magyar ember intelligens és tanult is (akár a múltról akár a jelenről beszélünk)

+ a barátságaink mélyek (nem egyéni problémákról van szó)

+ kitartóak vagyunk

+ szeretünk sütni és főzni, megvendégelni barátainkat,családunkat

+ szívesen megkínáljuk javainkból a külföldieket legyen szó pálinkáról vagy egy jó borról vagy pörköltről :D

Voltak itt elég kemény kritikák (sok közöttük szinte személyeskedőnek hatott) a magyarokra nézve, erre csak annyit tudok mondani hogy máson úgy sem tudsz változtatni csak magadon. Attól még hogy csalódtál pár emberben nem kell leírni egy egész nemzetet.

2020. jan. 3. 03:38
 16/25 anonim ***** válasza:

ha röviden kéne összefoglalni, azt mondanám, hogy beszűkült, borzasztóan elmaradott a magyar társadalom:

-a magyarázkodásban, mellébeszélésben kiválóak (pl. egyes válaszolók szerint úgy viszonyulnak hozzád, ahogy te másokhoz, jaja ez nyilván ennyire egyszerű)

- beképzeltek. nem tudom, ez az önbizalomhiány kompenzálás-e, de ebben az országban még a buta, egyszerű emberek is hihetetlen magabiztossággal osztják az észt, sokszor vadidegen embereket kioktatva

-lusták gondolkodni, bárminek utánanézni, de komolyan 10-ből jó, ha 1 olyan emberrel találkozom, aki nem a sok ismételt paneleket ismételgeti

-borzasztóan nehéz normális kapcsolatokat barátságokat kialakítani, a többség csak ki akar használni

2020. jan. 7. 12:45
 17/25 anonim válasza:
73%
Nyilván könnyebb mindennek a rossz oldalát nézni mint a jót :D én tényleg megértem amit írsz és igen van erre példa vannak ilyen emberek, de nem csupán magyar specialitás :D én csak annyit mondok hogy amennyire negatívan általánosítasz, annyira lehet pozitívan is általánosítani és ugyanúgy mindkettő bután hangzik és beszűkült gondolkodásmódot tükröz. Érdemes meglátni az érem mindkét oldalát. Ami meg a kioktatást illeti a válaszolók között rengetegen primitíven fejezték ki magukat a témában és sokszor ízléstelenül fogalmazták meg véleményüket gondolom ilyenekre nehéz úgy válaszolni hogy ne tűnjön annak, hiszen ha valami minden logikát nélkülöz arra nehéz normális választ írni. Én tényleg nem mondom hogy tökéletesek vagyunk, ami nagyon távol áll az igazságtól, de nehogy már az legyen hogy aki általánosít és leírja azokat a negatívumokat amiket már leírtak százszor az okos és aki meg leírja a pozitív oldalt az meg a nem tud gondolkozni és buta :DD azok a magyarok is tudnak gondolkozni akik nem feketén-fehéren látják a dolgokat. Még hozzátenném, persze attól még hogy valakivel kedves vagy nem biztos hogy az lesz veled, a gyakorlatban semmi sem megy úgy mint elméletben az adandó körülmények miatt,de sok helyzetben megállja a helyét. Mellesleg hozzátenném, hogy ugyanúgy osztod az észt utolsó válaszoló, mint az összes többi hozzászóló és ha már a személyeskedésnél tartunk a negatív hozzáállásod miatt lehet, hogy úgy gondolod nehéz barátkozni, mert állítólag a legtöbb ember csak ki akarja használni a másikat... ki akarna ilyen hozzáállású emberrel összebarátkozni? :D
2020. jan. 9. 19:14
 18/25 anonim ***** válasza:

A Magyarokat az Oroszokon és a Lengyeleken kívűl minden nép utálja ennek meg van az oka. Azért mert mi jobb oldaliak vagyunk ők meg baloldaliak és nem akarjuk azt, hogy úgy kelljen félni Budapesten mint Bécsben vagy Párizsban.

Ahoz, hogy nem segítőkészek arra azt tudom mondani, hogy ők a baloldali magyarokról beszélnek aki anyit sem tettek a határon túli magyarokért, hogy legalább egy kis kenyerük legyen.

Most jobb a hejzet hiszen most támogatást kapnak a határon túli magyarok.

És annak aki magyar és gyűlöli ezt az országot az menjen el külföldre ilyen emberekre Magyarországon nincsen szükség.

2020. dec. 9. 23:32
 19/25 anonim ***** válasza:

"ilyen emberekre Magyarországon nincsen szükség."

:D

szerencsére nem a hozzád hasonló félanalfabéta prolik döntik el, kire van szüksége ennek országnak.

de köszönjük, pont erről beszéltünk: pont az a problémája ennek az országnak, h tele van hozzád hasonló magabiztos tájékozatlan idiótákkal.

nem véletlen, h a fidesz 10 éve lophatja szét az országot.

2020. dec. 10. 07:26
 20/25 anonim ***** válasza:
A tizenkilencesnek írom, hogy jobb most mint a kommunizmus alatt. Ha jól emlékszem a te általad dicsőített párt nem támogatta a határon túli magyarokat.
2020. dec. 12. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!