Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarok "bunkóbbak" mint a...

Magyarok "bunkóbbak" mint a környező országok népei?

Figyelt kérdés

Ugyebár ismerjük azt a szólás mondást "dögöljön meg a szomszéd tehene".

Ez a mentalitás mennyire jellemző a környező országok népeire? Pl:szlovákok,osztrákok,horvátok,ukránok stb..

Magyarok mentalitása mennyire egyezik a szomszédos ország népeivel?

2015. máj. 11. 21:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Bocs h feleslegesen írok de erre én is kíváncsi vagyok!
2015. máj. 11. 21:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom ez a gazdasági helyzethez köthető elsősorban. Ahol gyengébbek az életkörülmények ott természetesen pozitív mentalitás sem lesz.
2015. máj. 11. 21:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Azt is vedd figyelembe hogy minket a "szomszédaink" nem nagyon szeretnek, emiatt eléggé el vagyunk szigetelve. Fontos kérdés továbbá, hogy mit értesz a bunkó alatt. Azt hogy ha kérdezik megmondja a véleményét, vagy a felesleges piszkálás, bántalmazást(szóban)?

Máshogy élünk, más környezetben, más történelemmel, rengetek csalódással még mindig vérző be nem hegedt sebekkel. Szerintem csak savanyúbbak, pesszimistábbak vagyunk.

2015. máj. 11. 22:55
 4/4 anonim ***** válasza:
69%
Én csak az osztrákokat és a szlovénokat ismerem, de mindkettő népség bunkóbb, mint a magyar. Ausztriában dolgozom, elég vegyes a társaság a munkahelyemen, így mindhárom néppel van tapasztalatom. A magyarok a leglazábbak, az osztrákok elviselhetetlenül szőrszálhasogatóak, ráadásul munkakerülők is a közhiedelemmel ellentétben, plusz az alsó rétegnek (ami sokkal szélesebb is, mint Mo.-n) általában rettentő nyers, bunkó, beszólogatós stílusa van. Ilyet magyarból keveset láttam még, míg az osztrák munkatársak 90%-a ilyen. A szlovénok meg többnyire eléggé maguknak való emberek, nekik is kicsit nyersebb a stílusuk, mint a magyaroknak, de azért egy fokkal jobbak az osztrákoknál. A szlovénokhoz étterembe vagy boltba is akárhányszor mentem, mindig elégedetlen voltam a kiszolgáló személyzet stílusával... Szóval nem kell önmagunkat ostorozni, nem olyan rossz nép a magyar.
2015. máj. 12. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!