Miért van az, hogy csak akkor tudjuk mink van, ha elveszítjük?
Mert nem tudatosítjuk. A magyar ember negatív, és csak a negatív dolgokra koncentrál.
Például hogy ne vegyünk át semmit az amerikaiaktól, mert az milyen már. Pedig van egy nagyszerű ötletük: a hálaadás.
Én esténként, lefekvés után (már ha nem vagyok olyan hullafáradt, hogy rögtön bealudjak) át szoktam gondolni ezeket a dolgokat. Például hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy szuper albérletünk van, amit a piaci ár alatt sikerült kivenni. Pedig lassan egy éve itt vagyunk, szóval természetes lehetne. Vagy hogy annak ellenére, hogy lemaradtam a munkában délelőtt, délután ráhajtottam és sikerült úgy befejeznem a feladataim, hogy egy percet se kellett túlóráznom. Vagy hogy kihajtott az ablakban a bazsalikom, amit vetettünk.
Az emberek rengeteg időt és energiát szánnak a panaszkodásra, a negatív dolgokra és a sérelmekre. Ha csak feleennyit szánna mindenki a pozitív dolgokra is, már sokkal előrébb lennénk. De ez végül is nem érdekel. Mindenki a saját gondolatait tudja befolyásolni, az a lényeg, hogy mások folyamatos morgását és panaszkodását ki kell zárni és a pozitív dolgokra koncentrálni, azokkal foglalkozni. Ezt viszont mindenki csak magának intézheti el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!