Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi ez a baromság az érettségge...

Mi ez a baromság az érettséggel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Amióta kiszartak erre a világra állandóan azt hallom csak, hogy "a lányok mennyivel érettebbek, mennyivel komolyabbak, mint a kortársaik". Én a gyerekkoromat 3 különböző településen töltöttem, három általános és két középiskolát megjártam, plusz lehúztam egy félévet főiskolán, szóval elég sok embert volt alkalmam megfigyelni, de a viselkedésük alapján a látottakra nem tudtam ráhúzni a "lányok előbb érnek" tényt, vagyis inkább elméletet, egy meglehetősen szar elméletet. Ebből legfeljebb annyi igaz, hogy testileg előbb érnek, náluk átlagban előbb beáll a pubertás, illetve általános iskolában átlag 3-4 tizedessel jobbak a tanulmányi eredményeik. Ezekkel csupán annyi a bökkenő, hogy a testi érettség nem szavatolja a lelki és szellemi érettséget, illetve az iskolai érdemjegyek, pláne az általános iskolás jegyek, nem tükrözik az egyén valódi tudását. Mindezek ellenére, ha kinyitom a csapot, víz helyett az folyik belőle, hogy "a lányok érettebbek", a tetejébe ezt a mesét a lányok el is hiszik.

Miért lennének érettebbek? Felelősségteljesebbek? Nem, gyerekként mindenki a következmények figyelembevétele nélkül cselekszik. Intelligensebbek? Ismét egy fals állítás, az intelligencia nem nemi és nem is életkori sajátosság, hanem az neveltetéséből adódó dolog, ami egyénenként eltérő. Lelkileg érettebbek? Aha, a habzó szájú rajongás, amit az aktuális idolok iránt tanúsítanak és a piti dolgok miatti depresszió nem épp erre enged következtetni. De rendben, tegyük fel, hogy igaz, a lányok érettebbek. Akkor egy érett ember miért nyomja mindenki pofájába, hogy milyen érett? Mindegyikük váltig állítja magáról, hogy milyen érett, de kérem én, egy szent dicsekedne azzal, hogy ő mekkora szent. Kötve hiszem.

Arra lennék kíváncsi, hogy ez az ostoba mítosz honnan ered és mik az alapjai? Én kutattam utána, de nem sok mindent találtam, sőt igazából semmi olyat, ami alátámasztaná, hogy ez a nonszensz valamilyen szinten is igaz lenne. Bocs a kisregényért, kárpótlásul itt egy pár macska:

[link]

2015. máj. 14. 09:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
aranyosak a cicák :)
2015. máj. 14. 09:21
 2/13 anonim ***** válasza:
Annyi lehet benne, hogy mi hamarabb szoktunk érni, így a köztudatban marad az, hogy mi "érettebbek" vagyunk. Igazából szerintem vannak kivételek, én is szívesen maradnék örök gyerek.
2015. máj. 14. 09:23
 3/13 anonim válasza:
77%

Szerintem ez max 14-15 éves korig igaz valamennyire

Mert ha mondjuk megnézel egy 10 éves kislányt és egy 10 éves kisfiút, ott azért vannak különbségek

2015. máj. 14. 09:27
 4/13 anonim ***** válasza:

A lányok nagyjából 1 évvel korábban érnek, mint a fiúk.

Felnőttkorban ilyen különbség már nincs, ill. nevelés kérdése.

2015. máj. 14. 09:29
 5/13 anonim ***** válasza:

Ez szerintem a testi érésre vonatkozik.

Szellemileg ez inkább később nyilvánul meg- amikor a nők 25 évesen átlagosan már férjet és lassanként gyereket akarnak, és a pasik 25 évesen az említett dolgok elől sikítva menekülnek. De ez is csak egy nagyon tág általánosítás, nem vonatkoztatható mindenkire. Szerintem ez tényleg a serdülőkori nemi érést jelenti, semmi egyebet.

2015. máj. 14. 09:36
 6/13 anonim ***** válasza:
Nagyon aranyosak a cicák!
2015. máj. 14. 09:41
 7/13 anonim ***** válasza:
53%
Elsősorban a kapcsolatok terén értik. Ahogy a nőnek a "dolga" a kapcsolatok fenntartása, kezelése és a velejáró érzelmek menedzselése, alap, hogy ebben kezdettől fogva ügyesebbek. Korábban képesek hosszú távra tervezni, felelősséget vállalni stb de ez a biológiai órájuk miatt is van.
2015. máj. 14. 09:58
 8/13 anonim ***** válasza:
"Amióta kiszartak erre a világra" Mintha csak magamat hallanám. :D
2015. máj. 14. 11:55
 9/13 anonim ***** válasza:

Mert a fiuk tenyleg nagyon gyerekesen tudnak viselkedni,DE ez nem jelenti,hogy olyanok igazabol.Tudod,a fiuk mindig olyan titokzatosak,a lanyok meg tulsagosan konnyen mutatjak az erzeseiket.A fiuk utaljak,ha sajnaljak oket,ezert nem mutatnak semmi fajdalmat vagy banatot,helyette vihorasznak,meg elutik az idot jatekkal,hogy elvonja a figyelmuket.A csajok meg csak bognek egymas vallan,es igy arra lehet kovetkeztetni,hogy a fiuk semmit sem fognak fel es gyerekesek.

Bar egyre inkabb azt latom,hogy sok fiu ugy kezd viselkedni mint a lanyok.Na meg ez azert nem a felnottekre szol,olyan 8-14 eves korra gondoltam.

2015. máj. 14. 16:44
 10/13 anonim ***** válasza:

Azért mert a fiúk csoportosan éretlenül viselkednek. :D Persze nyilván van kivétel, de amikor egy csapat érettségi előtt álló 18 éves fiú azzal szórakozik órán, hogy lónyihogást meg szirénázást nyomogat be a telefonjáról és ezen röhög.. hát nem tudom, de ez minden, csak nem érett viselkedés. :D

Persze a lányok sem jobbak általában, amikor vinnyognak a folyóson, hogy úristen milyen pasit láttam, meg pletykálnak fel alá, amikor semmit se tudnak egy adott emberről, és még inkább semmi közük hozzá.

Na jó szóval... éljenek a kivételek. :D

2015. máj. 14. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!