Mások is vannak akik félnek az olyan emberektől akik csak ilyen géppel tudnak beszélni?
Mikor kicsi voltam, az első osztályba 2 ilyen gyerek volt. rettegtem tőlük. azt hittem robotok, vagy terminátorok. és hogy bántani karnak engem. mindig azon gondolkodtam hogyan lehetne őket kikapcsolni. mikor első után elvitt anyukám ebből az iskolából kész felüdülés volt. ez sok éve már, mivel 20 vagyok, de a mai napig borzalmasan félek ezektől az emberektől. és ha véletlen beléjük botlok, nagyon messze kerülöm őket. félek tőlük valamiért. van más is akinek ilyen vagy hasonló félelme van?
20f
Nem félek tőlük, kifejezetten érdekelnek a hasonló emberek (akiknek valamilyen speciális eszközre van szükségük a mindennapi élethez, pl. vakok, művégtagjuk van, stb.)
Sokszor úgy kérdeznék is tőlük, de nem merek, mert félek, hogy megsértődnek vagy azt hiszik, hogy gúnyolni akarom őket. Pedig csak érdekelne, hogy milyen érzés lehet használni azt a dolgot.
én nem félek tőlük, ugyan minek. viszont megértelek. ha szokatlan, új, nagyon eltérő az állapot attól, ami a hétköznapokban megszokott, valóban, tök igaz, lehet annyira idegen neked, hogy tartasz tőle. nincs ezzel semmi gond.
a félelmeidet az tudja oldani, ha a saját tempódban megismered őket. nyilván nem bele a mélyvízbe, az nem segít - ugyanaz a tippem, mint amit a 3-asnak írok, alább. :) csak hát te finomabban közelíts. de megéri.
szorongani, félni egyáltalán nem kellemes, ezt tudjuk.
esetleg egy szakember is segíthet, nem szégyen, nem gáz pár alkalommal pl. tanácsadó pszichológussal beszélgetni erről. kicsit közelebb kerülsz önmagadhoz.
---
3-as, mi lenne, ha a kíváncsiságodhoz keresnél megfelelő társaságot, közösséget, egyént, aki pont hogy szeretné megosztani, milyen élete van így-úgy-amúgy? :)
néhány ötlet: Élő Könyvtár események, tematikus nyílt napok, sportnapok, Láthatatlan Kiállítás, ability park stb. például írhatsz egyesületeknek is levelet, hogy érdeklődő vagy és mondjanak neked programokat, szeretnél többet tudni stb.
keresd az alkalmakat! elérhetőek, csak kissé keresni kell.
persze, nem lehet mindenki két lábon járó könyv, nem szeretne mindenki az lenni, ez így van jól, viszont mindig akadnak olyan személyek, akik mégiscsak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!