Ti mennyit tévéztek, rádióztok stb. naponta? Szükséges számotokra a háttérzaj?
A tv csak arra jó, hogy elvonja az ember figyelmét, megtölti az ember fejét dolgokkal, és addig nem kell a stresszes dolgokon rágódni mondjuk, hogy honnan lesz pénz vagy akármi más. A zene is hasonló, de messze nem annyira, mint a tv. Véleményem szerint kórházban még érthető dolog és szerintem nem fura, hanem kiegyensúlyozott vagy :)
Amúgy naponta kb 4-6 óra zenét hallgatok mindenféle elfoglaltság közben és kb 2 órát filmezek este (szigorúan interneten reklámok nélkül) + 10-20 percet olvasok lefekvés előtt. Egyébként, ha vendég jön mindig kikapcsolom, vagy minimálisra halkítom a zenét.
Szerintem te vagy a normális,
Az emberek félnek sokszor csöndben maradni.
Nem tesz jót a gondolkodásunknak ez a sok figyelemmegosztás.
Ki kéne egyszer próbáltatni a férjeddel, hogy reggel nem kapcsoltok be semmit, csak kinyitjátok az ablakokat.
Minden szerintem a kelésnél dől el.
Nekem kifejezetten szoktatnom kellett magamat ahhoz, hogy ne szóljon folyton a tv.
Jobb is így.
Engem kimondottan zavar a tv vagy egyéb háttérzaj. Reggeli közben, főzés, meg mosogatás közben szokott menni a rádió a konyhában, hogy ne unatkozzak. Tv csak akkor megy ha kimondottan azért kapcsolom be, mert nézni akarom, de ez nagyon ritka, nem szeretek tv-t nézni. Zenét viszont naponta hallgatok fülhallgatón.
L/18
Tv-t nagyon ritkán nézek, és akkor is sportműsort. Rádiózni csak kocsiban szoktam, régebben fürdőszobában is volt rádió és akkor fürdéskor bekapcsoltam de most nincs.
Háttérzaj nekem teljesen szükségtelen, jobban szeretem a csöndet, nem is hallgatok mindig zenét. Mikor mihez van kedvem. 21/F
Tv nagyon minimális,most voltam beteg és feküdtem akkor csak tv-ztem,aludtam,tv-ztem...
Rádióba sokat dumálnak,meg ismétlődnek a zenék azt már unom.
Zenét kapcsolok be takarításhoz,gépezéshez ha utazok hallgatom fülesen.
Alapjáraton ha beszélgetek vkivel vagy tanulok akkor kikapcsolok mindent,jó a csend.
Fú, én a háttérzajos embereket nagyon lenézem. Ott tudod, hogy valami gáz van.
Ki tudom magam vonni a zajból, pl. ha elkapok egy jó filmet a tévében, és reklám van, akkor közben olvasok, és nem zavar a zaj, nem is hallom.
De háttérzajnak nem kell. Most is kussban ülök itt. Ha megy valami, akkor arra figyelek. A zene kivétel, mert ahhoz nem kell aktív figyelem, de nem halok bele, ha nem megy.
Meg azt nem bírom, aki csak duruzsoló tévére tud elaludni...
Utolsó, én meg téged nézlek le.
Én azért szeretem a háttérzajt (most épp a rainymood.com-ot), mert olyan helyen lakom, ahol még éjjeli is biztos van valaki, aki éppen zajong. Pl. elmegy az utolsó metró. Valaki leviszi lefekvés előtt a kutyáját pisilni (az egyik közelben lakó labradorja iszonyú hangos, még kölyök). A felettünk lakók mindig leejtenek valamit. Nekem sokkal kényelmesebb, ha valami folytonos zaj van, nem csak a csöndben elmegy egy tuningolt autó vagy valaki becsapja a lépcsőhéz ajtaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!