Más is szokta úgy érezni, hogy undorodik az emberi fajtól? Meg fog ez változni?
Világ életemben nagyon érzelmes, lelkiismeretes ember voltam, szeretek segíteni, ahol csak tudok.
Nagyon nehezen viselem el mások szenvedését, emberekét és állatokét egyaránt, és egyszerűen sírni tudnék, mikor látom, hogy mik történnek. Az emberek egyszerűen élvezik mások szenvedését, fizikai és lelkit egyaránt, és sokszor élvezettel gyilkolnak, tesznek tönkre másokat.
Sokszor olvasok híreket, és egyszerűen lelki topprongy leszek, hogy mik történnek.
Nyilván, mint mindenki másban, bennem is van indulat és agresszió, nem emelem magam piedesztálra, de hatalmas bennem a szándék, hogy megváltoztassam a világot, de tudom, hogy sosem fogom tudni, és ez szomorít talán el a legjobban.
Ezen túl fogom egyszer tenni magam? A fiatalságom az oka? (húsz leszek) Majd megedz az élet, és már nem fog ennyire rosszul esni, hogy ilyen világban élünk?
Na, ez a másik amit rühellek itt magyarországon.
A bűnözőt védő, áldozatot hibáztató rendszert.
Jaj szegény tolvaj, biztos csak véletlenül volt nála fegyver, és szegény csak megélhetésből rabolt, és annyira nem volt választása, hogy le kellett lőnie a rendőrt.
Mikor ha rablásért be is viszik, kap egy ejnyebejnyét, emberölésért, amit nem fog megúszni, meg éveket. Értem.
Az, hogy ő híján volt erkölcsnek és logikának, nyilván a rendőr hibája.
Ugyan ez a helyzet pl a nemi erőszakkal. Nyilván a nő hibája, hogy el mert menni szórakozni csinos ruhában, és egy beteg, kontrollmániás selejt azt hitte, akkor joga van bántalmazni, és megerőszakolni.
Na, ettől van hányingerem.
Sajnáljuk csak és istápoljuk a bűnözőket, a bajba jutottakba meg rúgjunk mégegyet.
A zsaru kereste a bajt magának.
Azzal ha te elmész bulizni és csinosan felöltözöl azzal még nem keresed a bajt.
De ha elkezded kergetni a szatírt hogy majd te elkapod és beviszed a rendőrségre akkor ne csodálkozz hogy meg leszel baszva.
Ez a nagy gond ezzel az oldallal, hogy elég sok Robikához hasonló habzó szájú, primitív felhasználó ebben éli ki magát, hogy lekezelően beszél másokkal vitakultúra hiányában.
A rendőrt szolgálati kötelezettség terheli munkaidőn túl is, ha bűntényt lát és ki van képezve, cselekvésre alkalmas állapotban van, lásd 1994. évi XXXIV. törvény erről szóló cikkelyét. Nincs neki megtiltva, ha képes megakadályozni a bűncselekményt, ne beszélj marhaságokat.
És az orvosi példám is helytálló, nem értetted meg a lényegét, itt az elhivatottságérzésről van szó, ha pedig valaki így áll rendőrnek, nem kérdés neki, hogy közbelép, ha uralni tudja a helyzetet, azontúl, hogy kötelessége is.
Az eset amerikában történt és ember legyél a talpadon ha egy olyan helyen ahol mindenkinek fegyvere van te utána rohansz felszerelés nélkül egy bünözőnek hogy áldozatot csinálj magadból.
De te csak tedd ezt.
Biztos egy utcai verekedésbe is bele szólnál aztán ha megbök valaki és megdöglesz akkor se te leszel a hibás hogy mindenbe bele ugatsz.
Mert ugye mindig a másik a hibás szerinted mert hogy lehetett ilyen szemét hogy leszúrt.
És legvégül sem sem jut eszedbe hogy te vagy a hibás hogy oda mentél, és így hogy a rendőr már meghalt még így sem vagy hajlandó felérni ép ésszel hogy miről van szó.
Az ember alapvető érzelmeit, már óvodás korban lehet látni. Amelyik gyerek jólelkű, az egy szúnyogot, egy molylepkét nem bír agyoncsapni, a másik meg hangyákat nyomkod össze a kezével és gilisztákat vág apróra egy bottal az udvaron és élvezi. Amikor a gonosz gyerek nem érti hogy mi a rossz tett, és nem is tanítják meg neki, vagy még ráerősítenek, pl az apja is agresszív példát mutat, abból lesz a baj szerintem.
De mindegy, az állatok is egymást eszik a táplálékláncban és a gyenge fajok kihalnak. A törékeny virágokat elnyomja a gaz... és így tovább, mert ez az evolúció alapszabálya.
Viszont az emberi faj a legdurvább parazita, mert ő kerekedett felül az állatvilágon, plusz még a földet is tönkre akarja tenni.
Személy szerint mi nem tehetünk róla, de a fajunk ilyen. Hát most én nem tudom konkrétan mire gondolsz, hogy mit akarnál tenni. A világot megváltoztatni? De hogyan?
A tápláléklánc egy más kérdés.
Állat nem kínoz állatot élvezetből.
A problémám nekem azzal van, hogy az embereknek jólesik a kegyetlenség. Örömöt lelnek a más szenvedésében.
Na igen, a gyerekek jó példák erre.
Pont egy ilyen eseten akadtam ki. Egy tíz éves gyerek kínzott a napokban halálra egy kutyát. Na kérdem én, belőle milyen felnőtt lesz? A szülei milyenek?
Ott van a Csáth Géza két novellája, amiben kisgyerekek élvezetből kínoznak állatokat. A vége mindkettőnek egy ember élet kioltása.
Na de, hogy lehet valaki már gyereknek ilyen? Vajon már generációk óta ilyenek a felmenői, hogy mind ezt a példát látta? Na és, ha esetleg nem börtönben végzi gyilkosként, az Ő gyerekei milyenek lesznek?
A legnagyobb probléma, hogy az ilyenek levannak szarva a törvény szerint. Nincs reális büntetés, visszaszorítás.
És persze nagyon sok ilyen van, csak nem mindről hoznak le cikket. Hová fog ez vezetni?
Az egész szörnyű úgy, ahogy van. A gonosz, kegyetlen emberek köztünk járnak. Ki tudja, hogy engem, téged, vagy bárki mást megölnek-e holnap élvezetből?
Persze, lehet mondani, hogy nem kell ennyire pesszimistán látni a dolgokat, kicsi rá az esély. De sose tudni, kivel történik. A trafikos lány sem hitte, mikor felkelt, hogy aznap halálra késeli egy idióta, húszezer forintért. Aki egyébként azóta sem tanúsít semmiféle megbánást.
Engem is egyszer megtámadott egy hapsi este 11-kor. Megrángatott hogy menjek vele, és mivel ellenkeztem, hasba vágott ököllel. Fájt, de azért sikerült kitépnem magam a kezéből és beszaladtam a sarki éjjelnappaliba és görnyedten ott álltam. Aztán polgárőrök keresték az ürgét, de nem találták meg a közelben, végül engem hazakísértek.
Persze nem lehet előre tudni, hogy mi fog történni holnap, de nem érdemes félni ezek miatt.
Volt olyan is hogy mentem az utcán és leomlott mellettem egy háznak a fala. 1 méterre tőlem nagy csattanások és porfelhő. Én meg így lemerevedtem, és néztem, hogy most mivan, Úristen. Hát jó hogy nem esett a fejemre semmi.
Szembe is megállt egy lány és így nézett, hogy uhh.
Aztán mindenki ment a dolgára, később meg láttam hogy körbe lett zárva az a rész.
Na de nem ez a lényeg.
Azt akartam írni, hogy ha ennyire felzaklatnak téged a hírek, akkor inkább ne olvasd őket. Nem?
Én nem szoktam olvasgatni. Minek idegesítsem magam még pluszban? Van elég bajom így is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!