Miért terjeng ennyi szervkereskedelmi baromság a neten?
Magam részéről ezt scifinek tartom és a legkisebb
valóságalapja sincs. Régen a kínaiakról írták,
mostanában az ukránokról. Ezután mi lesz a porondon?
Kell valami, amivel a hiszékenyeket bolondíthatják.
2015. máj. 1. 16:42
Nem tudom milyen baromságokra gondolsz, amik a neten keringenek. De szervkereskedés létezik, ez egy valós probléma. Kifejtenéd kicsit a kérdésed, mik pontosan ezek a baromságok?
2015. máj. 1. 16:48
Ilyen ostoba kérdéseket csak addig írsz ki amíg nem te ébredsz arra egy bokorban hogy kiszabdalták valamelyik páros szervedet
2015. máj. 1. 16:57
sajnos nem scifi, szerbiában működik a legnagyobb szervmaffia, dubajban meg arab országokba nem várnak a motorbalesetesre hogy legyen egy vese a sejknek, hanem megmondják milyen kell, ilyen és ilyen 18 éves legyen, simán visznek innen is embereket, sok sztorit lehet hallani, van alapja
2015. máj. 1. 17:00
Nyilván sokan csak pánikot akarnak kelteni, vagy lájk vadászok...
Ettől függetlenül a szervkereskedelem sajnos a mai napig valós probléma.
2015. máj. 1. 17:15
Ez nem mese. Sokan vannak akik áldozatul esnek ilyesminek. Te is lehetsz a következő.
2015. máj. 1. 23:11
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jókívánságokat!! Biztos vagyok benne, hogy sem én...sem más nem lesz a következő!! Egészségügyi dolgozó létemre állítom, hogy csak úgy: uk muk fuk...nem vesznek ki szerveket. Ahhoz rengeteg HLA antigént kell azonosítani. Sokszor még az ikertestvér sem lehet donor!! Ennyit a sok felvilágosult kommentezőről!! Miért van az , hogy sokan 20-25 éve vannak várólistán , mert nincs megfelelő kompatibillis szerv?? Rengeteg dializált beteg /És az csak egy vese! nem jut szervhez!!Ilyen vizsgálatokat végzek.Remélem a sok nagyokos kezdi felfogni mit írok!
8/12 A kérdező kommentje:
Végezetül: zsákba dugnak mondjuk 10 embert: megölik...24 óra alatt át kellene ültetni a szervet!! A szervre váró ott fekszik a műtőasztalon...kiderül: nem jó a szerv- szerv kidobva, szervre váró lepattan a műtőasztalról.Újabb zsák érkezik: Jó kis transzplantcsoport antigénazonosítász végez: hopp: ez sem jó!! zsák: kidobva, és ez így megy tovább...míg meg nem hal. Vagy: Valakit kilesnek: elkábítanak: vért vesznek: Jó az antigén: zsákba dugjuk, ha rossz..elengedjük. Na, KB. ilyen forgatókönyv leehtséges. Nem hiszem, hogy ezt rutinban bevállalnák !!!
Ne úgy képzeld el, hogy buli után lecsapnak a fiatal áldozatokra és egy pincében kiszedik az egyik veséjét, majd a hullát egy szemetesben hagyják. Sokkal kifinomultabb a rendszer. Igazi orvosok, akiket jól megfizetnek, végzik a teszteket, a műtétet. Vannak donorok, akik önként vállalják a szerepüket. Szegények, éhezők aprópénzért bevállalják. Mivel a rabszolgaság is egy valós probléma, van akinek onnan szereznek megfelelő szervet. Van, akit a családja, rokonai adnak el.
Attól, hogy te még nem találkoztál ezzel, még létezik. Sajnos.
2015. máj. 2. 09:01
Ezen már én is gondolkodtam. :D
Nem elég annyi, hogy elvisznek egy embert és a fél tüdője ki...mi van azzal, amit a kérdező is írt: ha nem jó a szerv.
Akkor ott r_had meg a fél tüdő felhasználatlanul?
2015. máj. 2. 15:58
Kapcsolódó kérdések: