Ha valaki túlságosan sokat foglalkozik külsejével, az hiú?
Nem feltétlenül!Rengetegen pont azért csinálják ezt mert szükségük van valamire ami elég önbizalmat ad nekik hogy átvészeljék a napot.
A legtöbb lány valójában sajnos ebbe a csapdába esik bele,ami nem meglepő,mivel még mindig csak a feltételezett női tökéletességet látják mindenhol.
A legtöbb embernek téves elképzelése van arról hogy mi az a hiúság.Attól hogy valaki szép és jól öltözött/sok rajta a smink,még nem hiú.Ez ugyanaz mint egy szép lányról azt feltételezni hogy r-banc.Hiúnak lenni annyi, hogy a saját szépségét egyéb erényei és/vagy mások élete fölé helyezni.
Nem mellesleg,nem tudom nem észrevenni hogy mindenki azt gondolja hogy csak nők lehetnek hiúk.Sokkal több hiú férfivel találkozni mint nővel,de a férfiak öltözésben ezt nem fejezhetik ki, mivel az "nem férfias".
Ez egyfajta önterápia, és abszolút semmi kivetnivaló nincs benne,nem is értem hogy juthatott pont ez eszedbe.
Az csak más helyzetekben való viselkedésében fog megnyilvánulni, hogy hiú-e.
Pl. kérdés az, hogy miért foglalkozik sokat a külsejével? A "miért" és a "cél" a lényeg. Közben arról álmodozik, hogy az egész világ a kegyeiért fog áhítozni?
Szerintem rossz esetben egy csúnyább/igénytelenebb ember is lehet hiú, és gondolhat arra az előnytelenebb külsöjével, hogy mindenkinek szerelmes kell lennie belé.
Másképp foglalkozhat valaki sokat a külsejével azért, mert pl. egy jó divattervező, aki érdekes ruhákat csinál, akiről elismerik sokan, hogy jó, de attól még lehet szerény. Talán a hiúság ott kezdődik, amikor valaki szenved miatta, pl. kikészül attól, ha minden mellette elsétáló ember nem vetette rá a tekintetét. Mindenkinek elvárja a figyelmét, persze az esetek többségében nem kaphatja meg, így szenved.
# 2 lehet, hogy unpopular vélemény tőlem, de az önbizalom problémáról az jut eszembe, hogy negatívnak tartom amikor sokan föltétlenül azt látja megoldásnak a megrögzött "önbizalom problémára", hogy dicsérgetve legyenek. Szerintem ez is egyenes út a hiúság felé, vagy teljesen azonos azzal. És sok embert láttam, aki önbizalomhiányosnak tűnt, de egyszerre hiún viselkedett egy másik oldalról. Ha attól "önbizalomhiányos", hogy nem szerelmesek belé, az már hiúság:)
Helyes önbizalom terápia az lenne, ha valaki nem a dicséretek megszerzésén törné magát, hanem saját magában elmélyülve, a saját véleményén keresztül törekedne arra, hogy helyesen ítéljen/vagy ne ítélkezzen, megfelelő szempontokat állítana fel a saját önmegítélésében, amit magáénak tud. Ehhez nincs szüksége a sokaság csodálatára, vagy figyelmére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!