Az normális, ha csak azért akarok gazdag lenni, hogy segíthessek másoknak?
A luxus engem soha nem érdekelt, úgy vagyok vele, alapvető dolgok legyenek meg és az jó.:) Ha sok pénzem lenne, biztosan sokat adakoznék. Szegényeknek, betegeknek, alapítványoknak..
Csak azért akarok gazdag lenni, hogy adhassak másoknak.
Ez normális dolog?:)
16l
Komolyan idejöttél fényeztetni az egódat? Kis édike, hát tessék: Jaj, milyen nemeslelkű vagy te. Le vagyok nyűgözve ennyi önzetlenségtől. Bárcsak töb ilyen lenne. Pont ilyen lányt szeretnék feleségnek. A sosr majd biztosan milliárdossá tesz téged, hiszen te,TE aztán igazán megérdemled. Hűha, meg minden.
Jobb?
Nem, ketteske, nem az egómat akarom fényezni, csak anyám szerint klinikai eset vagyok, mert szinte mindenemet elosztogatom hogy másoknak örömet okozzak vele. Azért tettem fel a kérdést, hogy ez egészséges-e.
Ezek szerint nem.:D
Nem értem, hogy miért kell bántani a kérdezőt. Lássuk be, a mai világ egy dolog körül forog: a pénz. Pont ezért is tartja szokatlannak, hogy őt ez az egész nem érdeklinem érdekli. Alig múltam harminc, de nem egyszer láttam már azt a munkahelyemen, hogy egyes emberekből mit képes előhozni pénz. Rossz nézni, hogy egyesek morális szinten hová képesek lesüllyedni egy jobb fizetésért.
Nem vagyok gazdag, igaz a magyar átlaghoz képest jobban keresek. Mérnökségi csoportvezető vagyok. Kérdező, engem is hülyének néznek a kollégáim, mert a 10 éves autómat ingyen odaadtam az apámnak, hogy ne a majd 20 éves "roncsával" járjon, illetve hogy támogatom anyagilag a húgomat, akinek meghalt a férje és egyedül maradt a kislányával. A közalkalmazotti fizetéséből eléggé nyomorúságosan élnének. Illetve hülyének néznek, mert támogatjuk az anyósomat is, aki a rokkant nyugdíjából szintén éhen halna. Már nem is szeretek ilyen dolgokról beszélni a munkahelyemen, mert tényleg én vagyok a bolond, hogy nekem a családtagok segítése nem teher, hanem örülök, hogy tudok és van miből. Engem sem érdekelnek a látszat dolgok, a tízéves kocsimat is egy hétévesre cseréltem. Azt is csak azért, mert jön a harmadik gyerek és egy H Astrába nem fér el három gyerekülés. Átlagos házban, átlagos életet élünk. Mi így is boldogok vagyunk. Mondjuk én alapítványokat már nem szívesen támogatok a rossz tapasztalataim miatt, de ha jó célra gyűjtenek, akkor szívesen adakozok. Én örülök, hogy vannak még ilyen emberek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!