Mi a véleményetek a sznobizmusról? Hol a határ az igényesség és a sznobizmus között nálatok?
az air max az szerintem sznobizmus.
a legritkább esetben látni,hogy arra használják amire való,vagyis edzésre.
indokolatlanul fel van árazva és pont e miatt veszik sokan,hogy mutassák-idenézz,egy minimálbéres országban,egy gyarmaton élünk,de én akkor is 45 ropis cipőben járok az utcán.-
Szerintem az a sznobizmus, ha nem racionális alapon veszel bármit is, hanem csak mert van neve és lehet 5x annyit fizetsz is csak ezért (Ami nem jelenti azt, hogy a minőség is annak megfelelő lesz) és mellé lenézel másokat ha nem így tesznek, nem így gondolkodnak erről a dologról.
Teszem azt, szerintem hülyeség és sznobizmus minden egyes új iPhonet megvenni, ugyanezt az iPaddel, mert felesleges ennyi vackot megvenni.
Amúgy szerintem az a vicces, hogy ez a márkasznobizmus (csak iPhone, AirMax, Stradi, Bershka, márkás napszemüveg, a kínai és a H&M silány) nem is feltétlen azoktól jön, akik igazán gazdagok, hanem a wannabe középosztálybeliektől, akik vágynak valamire, amit a TVből látnak és ezért képesek a hónap végén nem enni.
A nevében is benne van, az fejezi ki a legjobban a jelenséget:
Sine nobilitate.
Nemességgel nem rendelkező.
Anno ezt azért mondták bizonyos emberekre, hogy kiszűrjék egy valóban elitebb társaságból a nem odavalókat. Valószínű a házasságok, földek, javak álltak a háttérben, és akkor hatalmas hangsúlyt fektettek arra, ki milyen családba házasodik be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!