A látszólag életképtelen emberek miből élnek meg?
Postásként találkoztam én is furcsa emberekkel, pár éve bejött hogy ajánlott küldeménynél a tértivevényen az átvevõnek az aláírás mellett nyomtatottan is fel kellett tüntetni a nevét. Mondtam mindenkinek hogy legyen szives aláírni és a nevet is nyomtatva, szépen nagybetūkkel odaírni. és voltak bizony olyanok akik kétszer aláírták a tértivevényt.
Olyanok akikrõl nem gondoltam volna hogy nem értik mit mondok.
Meg az is fura volt hogy ezt minden alkalommal, még a tizedik ajánlott levél után is a szájába kellett rágni néhány embernek. Legtöbben hozzászoknak 2-3 alkalom után
Rám nagyon jellemző, hogy szórakozott vagyok és szórakozottságomban nagyon hülye szituációkba tudok keveredni, és látom a másik emberen ilyenkor, hogy teljesen hülyének néz. Egyszerűen folyamatosan agyalok valamin és van, hogy a külvilág eseményei ehhez képest teljesen másodlagosak számomra. Szellemi munkát végzek egyébként, és ez ezzel jár nálam.
Ha bemegyek egy bankba, akkor van, hogy olyan hirtelen váltás ez a prózai számlavina, számlák, hitelizék stb., hogy néha azt sem tudom, fiú vagyok-e vagy lány. Néha többször is el kell mondani nekem valamit, mert csak állok ott és nézem a kedves csiriviri ügyintéző hölgyet, ahogy darálja a sok hülyeséget, és belefeledkezem a dekoltázsába. Mondjuk ilyenkor tudom, hogy fiú vagyok...
És ha ilyenkor hirtelen bekérdez valamit a hölgy, akkor csak állok ott és megkérem, hogy még egyszer magyarázza el, mert bizony nem értem. De ez nem azért van mert hülye vagyok, hanem mert annyira nem érdekel néha a téma, és egyébként sincs kedvem figyelni, hogy könnyen elvesztem a fonalat.
Vagyis kedves Kérdező, nem mindenkinek ez az élete, hogy ilyen ügyeket intéz éjjel-nappal mint te. Más embernek, ha hirtelen ezzel kell foglalkoznia, könnyen belezavarodik, de ez nem azért van, mert hülye és életképtelen. És ilyenkor sok esetben zavarba is jön az ember, mert ott van a levegőben, hogy milyen gáz, hogy ilyen egyszerű kérdésre nem tudja a választ? Pedig nem gáz. Te sem tudnál válaszolni, ha hirtelen elkezdenélek kérdezgetni arról, amivel én töltöm az időmet. Csak hebegnél-habognál mint egy hülye, és te is életképtelennek látszanál.
Szóval inkább legyél türelmesebb az ügyfeleiddel és ne vonj le messzemenő következtetéseket abból, amit csinálnak. Lehet, rossz napjuk van, vagy épp csak egy rövidzárlat miatt mondanak hülyeséget. A saját területükön, ahol dolgoznak, lehet, hogy sokkal tehetségesebbek és elismertebbek mint te a tiéden. Akik meg nem, azok tengődnek valahogy, fizikai munkát végeznek, van valami szakmájuk. Sok szakmával sokkal többet lehet keresni mint amennyit te keresel! Egy szerkezetlakatos fizetése 170 ezer körül van átlagban, egy hegesztőé ennél is több, van, aki 200 felett keres. És ezek az emberek nem biztos, hogy olyan intelligenciájúak mint te, és lehet, hogy ügyintézésnél hülyeségeket csinálnak.
Megjegyzem nekem nem tetszik a fellengzős dumád arról, hgoy te milyen átlagos intelligenciájú ember vagy, mert ez olyan mintha lenéznéd azokat, akik nem ilyenek.
"A látszólag életképtelen emberek miből élnek meg?"
Megtanultak egy dolgot, a szakmájukat, abból. Ennél több nem is kell. Egy jó szobafestőt kézről-kézre adnak, mindenki ajánlgatja az ismerőseinek hogyha szépen dolgozott nála, és nem firtatják, hogy mennyire tud fejben összeadni.
"Kedves 7-es! Igen, nagyobb!! Jesszus.."
Hazudsz!
Pedig pont olyan példákat írtál, amiket 1 kivételével okozhatott szórakozottság az illető részéről. Nem értem miért kell mindig ilyen elhamarkodottan ítélni.
Engem is néztek már hülyének hasonlók miatt, de nálam 1000-szer okosabb ismerőst is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!