Az miért visszatetszést keltő viselkedés ha panaszkodó ismerőseimet gyakorlati példákkal emlékeztetem rá, hogy lehetne 100x rosszabb úgyhogy kussoljanak és örüljenek hogy ez is van?
Nem vagyok népszerű ismerőseim körében, ha munkahelyi dolgokra panaszkodnak.
Nem bírom megállni ezeket szó nélkül és elmagyarázom nekik hogy ne nagyon ugassanak ezekre a dolgokra mert lám, mindjárt mondom is, lehetne sokkal rosszabb és azt is el kell viselni mert nincs más.
Amikor panaszkodnak hogy túlóra van néha és ott kell maradni. Igen? Gyere hozzánk! Nálunk alap hogy 8 órás bejelentéssel 10 óra munka néha 12 de nem néha, hanem minden nap, és persze a fizu csak a 8 óra után jön (= a túlóra grátisz) és nem tanácsos ágálni ez ellen mert kirúgnak.
Másik panaszkodik, hogy a főnök mondja meg mikor mehetnek szabira. Igen? Gyere hozzánk! Nálunk aztán ilyen gond nincs! Egy nap szabadságra el nem mehetsz, de egy napra se! Nyáron van egy hét fizetés nélküli és slussz. A többit benyeli a cég. Ha ágálsz ez ellen ld előző pont.
Panaszkodnak hogy alig van jutalom prémium. Ez is gond? Gyere hozzánk! Nálunk már annak is örülsz majd ha a fizudat megkapod hiánytalanul és nem hiányzik belőle randomszerűen pénz, csak úgy! Jutalom prémium ilyesmi fel se merül.
És ezekre nem azt mondják hogy igazam van, hanem pesszimista vagyok, provokátor, miért hagyom magam, mertt „én aztán bemennék a főnökhöz és számon kérném!”.
Ja persze. Aztán még ki se érnél az irodából már állás nélkül lennél.
Egyesek úgy tűnik nem tudják milyen jó dolguk van!
Eleve összetehetem akét kezem én is (meg más is) hogy van munkahely ahol napi 12 óra munkával megkapom a kemény minimálbért.
Mert lehetne másképp is. Minden nap látom a közmunkás csapatot a parkban kutyaszart gereblyézni!
És még ez se a vége! Még a közmunkás státuszért, azért a havi 47-ért is ölik egymást az emberek főleg vidéken!
Olyat is tudok aki még a közmunkás bérből abból a kemény 47-ből is visszacsenget bizonyos zsebekbe hogy legyen köv hónapban is közmunka! (és akkor mennyi marad nála? Hát 20-30/hó. )
szted egy ilyen f...szkalapnak van csaladja? de tovabbra se ertem miert lennek rossz
mert realisan leirom mi van?
Végül csak tovább olvastam, (még nem végig).
Arra jutottam hogy irígy vagy erre azemberre. Az igazat megvallva ez érthető is. Szerintem fontos az, hogy kivel hogyan beszélünk. Ha épp most jöttünk a tengerpartról akkor bunkóság ezt olyannak elmesélni aki épp hogy megél a fizetéséből. Beszéljük meg azzal, aki szintén szokott nyaralgatni.
Szóval az esetedben a másik embert hibásnak látom abban hogy neked panaszkodik.
Viszont veled is vannak gondok. Egyik másik válaszoló nagyon jókat írt, érdemes lenne átgondolnod.
Hogyne. És miből?
Valamint: nyelvtudás? Mielőtt valamit megkérdezné nem tanultam tán soha nyelvet? De. Oroszt.
"elhúzhatnál külföldre"
Rengeteg magyar dolgozik külföldön nulla nyelvtudással... te csak kifogásokat keresel!
Ráadául itt a net, tanulhatsz nyelvet hogy legalább az alap dolgokat megértsd.
Rinyagép vagy. De szerintem inkább csak egy hülye troll vagy aki valotlan kérdéseket ir ki.
Oké. És a kiutazás külföldi lakhatás problémáját melyik netes tanfolyamon tudom ingyért megoldani?
Hm?
Ráadául itt a net, tanulhatsz nyelvet hogy legalább az alap dolgokat megértsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!