Le kéne tegeznem a barátnőm anyukáját? Szerintem elég bunkó volt.
Az illem annyi, hogy nem sértjük meg egymást lehetőleg soha, tehát külön ügyelünk is rá, hogy ne legyen miért kellemetlenül éreznie magát a másik embernek. Ez természetesen akárhogy is törekszel, akármilyen ügyes, okos és tapasztalt vagy, nem fog sikerülni, mert akadnak olyan emberek, akiknek az ilyesmi, hogy lehetőleg ne izélj másokat, semmit se számít.
De ebből az is következik, hogy illedelmes ember nem is veszi észre hirtelen, ha más vét az illem ellen. Aztán ha a másik tényleg trollkodik nyilvánvalóan, akkor lehetőleg türelmesen kérd valami jóra, ami biztos nem esik nehezére. (a troll simán az illedelmesség antitézise, még ügyel is rá, hogy baja ne lehessen a szemétkedésből! :)
Itt mivel a szituáció nem áll fenn, megkérdezhetnéd az osztálytársadat, hogy mire gondolhatott az anyukája, és ha esetleg ő se tudja, akkor megkérheted, hogy kérdezze meg, de úgy, mintha csak őt érdekelné, és tagadja le, hogy te kérdezed. :) Abból sose lesz sértődés. :)
"A jónapot hangzhat nagyon parasztosan is, én inkább keziccsókolomot köszönnék, nekem nem úgy tűnik, hogy föltétlenül azt akarná, hogy tegezd. De ebben a korban a sima "csókolom" is megteszi. :D"
Igen, de én lány vagyok, és szerintem ilyet fiúk köszönnek. Egyébként páran félreértették. abban biztos vagyok, hogy az anyuka azt akarja, hogy tegezzem, mert azóta a lánya mondta. Csak nem értettem, hogy nekem ezt honnan kéne tudnom az első találkozáskor, ha nem fölajánlja, hanem elvárja.Köszönöm a válaszokat, elég frappánsak, főleg az tetszett, hogy "kérdezd már meg anyukádat..." :), de talán nem vagyok hozzájuk elég nagyszájú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!