Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Le kéne tegeznem a barátnőm...

Le kéne tegeznem a barátnőm anyukáját? Szerintem elég bunkó volt.

Figyelt kérdés
Szóval találkoztam az egyik osztálytársam anyukájával, aki körülbelül 40 körül van. Mi 15 évesek vagyunk. Én úgy köszöntem, hogy jó napot, erre ő így ciccegett vagy nem is tudom, láttam rajta, hogy nem díjazza. de nem ajánlotta fel, hogy tegezzem. Mikor megint találkoztunk, a lányához fordult, és azt mondta, hogy "szólj már rá, hogy ne köszönjön így nekem". de miért? Nem ajánlotta fel, hogy tegezzem. Most nekem azt honnan kéne tudnom, hogy ő éppen melyik kategóriába tartozik? Lehet, hogy épp azon sértődne meg, hogy letegezem. Nem vagyok gondolatolvasó, és magázva illik kezdeni. Az én anyukám szerint pl. így kell, és hát ez is az illem. Tudom, hogy sokan tegezik a barátaik szüleit, például egy másik osztálytársunk anyukája is felajánlotta, de ő megmondta egyértelműen, nem pedig elvárta. Ott is az apuka nem ajánlotta fel, csak az anyuka, szóval csak az anyukát tegezem. Nem értem, miért nem tudják a felnőttek alkalmazni ezeket a szabályokat, ha már egyszer elvárják őket.
2015. márc. 29. 00:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőd anyukája egy bunkó, keserű nőci, akinek tuti nem vesz be a gyomra, hogy bizony közelebb van az ötvenhez, mint a harminchoz. A kort is lehet méltósággal viselni. Kérdezd emg tőle szemtől-szembe, hogy most akkor hogy köszönj mégis, mert alapvető, hogy felnőtteknek jó napottal/jó napot kívnokkal kell köszönni, nem 4 éves vagy, hogy csókolomozz és a haverja sem vagy, hogy lesziázd (jó, ezt már ne tedd hozzá talán).
2015. márc. 29. 11:19
 12/17 anonim ***** válasza:
A jónapot hangzhat nagyon parasztosan is, én inkább keziccsókolomot köszönnék, nekem nem úgy tűnik, hogy föltétlenül azt akarná, hogy tegezd. De ebben a korban a sima "csókolom" is megteszi. :D
2015. márc. 29. 11:56
 13/17 anonim ***** válasza:
Tényleg elég proli. én továbbra sem tegezném. Ua vagy elég bátor akkor válogathatsz az eddig elhagzottakból, vagy ha legközelebb cicceg akkor kérdezd meg hogy mibaja, hogy szólítsd akkor? Ha benyögi hogy tegezd, akkor meg mondd hogy azért nem tegezted mert nem ajánlotta fel.
2015. márc. 29. 12:02
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
6-os, és a többiek, akik félreértik: a magázás nem a kor miatt van, hanem a tiszteletadás miatt.
2015. márc. 29. 19:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Az illem annyi, hogy nem sértjük meg egymást lehetőleg soha, tehát külön ügyelünk is rá, hogy ne legyen miért kellemetlenül éreznie magát a másik embernek. Ez természetesen akárhogy is törekszel, akármilyen ügyes, okos és tapasztalt vagy, nem fog sikerülni, mert akadnak olyan emberek, akiknek az ilyesmi, hogy lehetőleg ne izélj másokat, semmit se számít.

De ebből az is következik, hogy illedelmes ember nem is veszi észre hirtelen, ha más vét az illem ellen. Aztán ha a másik tényleg trollkodik nyilvánvalóan, akkor lehetőleg türelmesen kérd valami jóra, ami biztos nem esik nehezére. (a troll simán az illedelmesség antitézise, még ügyel is rá, hogy baja ne lehessen a szemétkedésből! :)

Itt mivel a szituáció nem áll fenn, megkérdezhetnéd az osztálytársadat, hogy mire gondolhatott az anyukája, és ha esetleg ő se tudja, akkor megkérheted, hogy kérdezze meg, de úgy, mintha csak őt érdekelné, és tagadja le, hogy te kérdezed. :) Abból sose lesz sértődés. :)

2015. márc. 29. 20:54
 16/17 A kérdező kommentje:

"A jónapot hangzhat nagyon parasztosan is, én inkább keziccsókolomot köszönnék, nekem nem úgy tűnik, hogy föltétlenül azt akarná, hogy tegezd. De ebben a korban a sima "csókolom" is megteszi. :D"

Igen, de én lány vagyok, és szerintem ilyet fiúk köszönnek. Egyébként páran félreértették. abban biztos vagyok, hogy az anyuka azt akarja, hogy tegezzem, mert azóta a lánya mondta. Csak nem értettem, hogy nekem ezt honnan kéne tudnom az első találkozáskor, ha nem fölajánlja, hanem elvárja.Köszönöm a válaszokat, elég frappánsak, főleg az tetszett, hogy "kérdezd már meg anyukádat..." :), de talán nem vagyok hozzájuk elég nagyszájú.

2015. márc. 29. 21:55
 17/17 A kérdező kommentje:
Mármint a kezit csókolomra mondtam, hogy fiúknak van.
2015. márc. 29. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!