Mit tegyek ha a szuleim folyton csak az angol nyelvet hajtjak pedig nekem a nemet a fo nyelvem es nem kepesek megerteni hogy en a nemetet jobban is szeretem es hogy azt szeretnem elobb megtanulni?
Anyukadnak igaza van. Jo, ha tudsz nemetul, de angol nelkul semmire nem mesz.
Az sem erv, hogy utana konnyebb angolt tanuln8,
Sajnos én is anyukádnak adok igazat. Az én tesóm németet tanult főnyelvként az általános iskolában, mellette később elkezdte az angolt is. Ő is keverte, de ezt több nyelvet beszélőként elmondom, minden nyelvvel így lesz, ha egyszerre tanulod őket. Később ő is rájött, hogy nagyon nem járt így jól, úgyhogy tanfolyamra kellett járnia, hogy letehesse az angol nyelvvizsgát. Hiába szép nyelv a német, angol nélkül ma már tényleg semmire sem mész, nem viccelek. Később, mikor majd dolgozol meg hasonlók, rájössz majd anyukád miért hajtja most ennyire az angolt.
Viszont hidd el, igaz, hogy most ennyi idősen sokkal egyszerűbb nyelvet tanulni, mint később. Kösd föl kicsit azt a nadrágot és hajrá két nyelv! :) Nekem volt időszak, amikor egyszerre három nyelven tanultam, nem halsz bele. :)
Szia! Én általánosban németet, gimnáziumban angolt és franciát tanultam. A német nekem speciel nagyon sokat segített az angolban és a franciában is.
Igazából angolul nagyon könnyű megtanulni, mert minden nap többször is használom, és beszélgetőtársat is könnyen találok. A német és a francia tudásomnak önmagában a fenntartása sokkal több erőfeszítés és macera, pláne a fejlesztése.
Két dolgot mondhatsz a szüleidnek. Egyrészt, angolul úgyis meg fogsz tanulni. A szükség nagy úr, és az angolra biztosan szükséged lesz. Egyáltalán nem fontos az angolt korán erőltetni. A másik az, hogy angolul mindenki tud, az nem nagy szám. Ha valaki angolul ÉS németül IS, különösen ha angolul, németül és meg egy harmadik nyelven is tud, na az már különleges a munkaerőpiacon, olyan, ami kiemeli az embert a munkakeresők tömegéből. Ezért jó a két nyelv.
Angolul később is fogsz tudni tanulni, ha nem tanítanak, hát magadtól, mert rengeteg az elérhető anyag. De a német sokkal nehezebb lesz, ha kikerülsz az iskolarendszerből. Onnantól bitang drága tanfolyamra járni. Ha két nyelvet akarsz, akkor kevésbé fontos most az angolra koncentrálnod.
Más: az nem kifogás, hogy összekeveredik a kettő a fejedben. Ne közvetlenül egymás után tanuld őket, és egy idő után szét fogod tudni választani. Az, hogy most összekeveredik, azért van, mert még egyiket se tudod elég jól. Nekem is akkor jutnak eszembe legkönnyebben a francia szavak, ha németül szeretnék beszélni. Gyakorolni kell, kész.
Mesélj nekik történeteket. Pl. az enyémet:
nekünk az orosz volt kötelező általános iskolában, és csak gimnáziumban kezdtünk el tanulni más világnyelveket.
Először a németet tanultam meg én is, 450 órát vettem, és ezzel le tudtam tenni a középfokú nyelvvizsgát. Azután angolul tanultam, 1200 órát vettem, és ezzel tudtam csak letenni a középfokú nyelvvizsgát.
Két diplomám van, de képtelen voltam a szakterületemen olyan munkát tanulni, amiben legalább minimálisan használni kell nyelvtudást.
ezért amióta elhagytam az iskolapadot (nyelvvizsgaközpontot), egy kukkot sem beszéltem sem angolul, sem németül, ennek 20 éve.
Na, most ez alapján döntsék el a szüleid, hogy 12 évesen oyloan fontos-e angolul tanulni ahelyett, amit élvezel.
Pedig inkább angolt tanulj. Én németet tanultam, nyelvvizsgám van belőle, de sehová nem kellek, mert a végzettségembe passzoló állások 99%-hoz angol kell. Kva jó, nagyon örülök, hiába van diplomám, a sggem törölhetem ki vele, mert nem tudok angolul.
Úgyhogy állást keresek és mellette elkezdtem angolozni, hogy legalább jussak valamire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!