Hogyan tudnék könnyedén megtanulni az angol nyelvet?
1. válaszához hozzátenném azt is, hogy szerintem az is segít (főleg ha még nagyon alapszinten vagy), hogy ha az egyik kedvenc sorozatrészedet/filmedet megnézed TÖBBSZÖR magyar felirattal (így a magyar szöveged nagyjából tudni fogod), és utána angolul. :)
Ezenkívül, ha hallgatsz zenét, nézd meg a fordítását, és próbáld társítani a szavakat.
Telefon, számítógép legyen angol nyelven.
És ha van rá lehetőség, járj különórára.
A zenét annyira nem mondanám. Van, hogy nyelvtanilag hibás, vagy szleng. A többivel egyetértek.
1.
Lehet bugyután hangzik, de a legjobb megoldás szerintem is az idegen nyelvű film nézése, azon belül is inkább a mesék nézése. Egy rajzfilm sokkal egyszerűbb módon gesztikulál, azért hogy a gyerek is megértse, hogy milyen hangokhoz milyen mozdulatok, mimikák tartoznak. Így a rajzfilmek sokkal könnyebben és gyorsabban tudnak tanítani.
Én még a Cartoon Network-öt csak angolul tudtam nézni kiskoromban. Mivel mindig csak az angolul pofázó rajzfilm figurákat bámultam, így valamilyen szinten sikerült elsajátítani a nyelvet. Nem tökéletesen persze, de értettem, hogy miről szól a mese és hogy mit mondanak egymásnak. Anyámék csak pislogtak, amikor visszamondtam nekik, hogy Tapsi Hapsi milyen troll beszólásokat ejt el a vadásznak. :D
A zene baromság
ha egy kezdő angolos ez alapján meg érti milyen szavakat mond össze fosom magamat
OpenWingsEnglish
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!