Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vagyok ilyen? 13/f

Miért vagyok ilyen? 13/f

Figyelt kérdés
Nagyon gyanakodó vagyok mindenkire.Csak néhány emberben tudok igazán megbízni senkiben ( valószinűleg egy rossz élményem miat van ez).Nagyon szeretek mindenkiről mindent tudni,de azt nem engedem,hogy mások tudjanak valamit rólam.Szeretek ilyen tervezetek készíteni olyanok ellen akiktől nem tudok sok adatot.És ennek meg is van az eredménye.Osztály szinten én kb mindenkiről tudok fontos adatokat.Nem tudom,hogy ez jó e vagy rossz?

2015. márc. 19. 17:53
 1/5 anonim válasza:
Ez függ embertől, és környezetedtől is. Ha mindenki becsap, átver, és ez hosszú időn át ez megy, akkor előbb-utóbb maga az ember is gyanakodó lesz, hátha a másik át akarja verni. Ha valakiben megbízoil, az azt jelenti, hogy ő sose csapott át téged (vagy még nem derült ki)
2015. márc. 19. 17:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Taktikázok egyfolytába jár az agyam
2015. márc. 19. 18:30
 3/5 anonim ***** válasza:

jól csinálod. te leszel az, aki kevesebb pofonba fut bele.

az evolúció egy remek találmánya a gyanakvás. jó, elismerem, ez túl sok emberéletébe került, de te még kezdő versenyző vagy, úgyhogy ilyen veszély nem áll fenn.

talán egy régi latin bölcsesség: a kétkedés a bizalom alapja.

és ez így jó.... mert marhára pofára lehet esni.

2015. márc. 19. 18:48
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem
2015. márc. 19. 19:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Ennek 2 oldala van.

Egyrészről jó, mert nem fogsz pofára esni, és az igazi oldalukról ismerhetsz meg másokat.

Másik oldalról nézve viszont rossz, mert így soha nem lesznek igaz barátaid, legfeljebb olyan emberek, akik annak gondolnak. Barátok nélkül viszont elég nehéz élni. Mert hitegetheted magadat, hogy neked nincs szükséged rájuk, de ha valami baj van, akkor ott legbelül biztosan hiányoznak neked is (hacsak nem vagy szociopata).

Szerintem bizonyos emberekkel szemben próbáld ezt leküzdeni. Biztos vannak, akiknek fontos vagy, és aggódnak érted, csak meg kell találnod őket. Mert ha játszod a jégherceget, előbb-utóbb hiányozni fognak majd neked azok, akik régen barátjukként tekintettek rád, csak te elmartad őket magad mellől.

2015. márc. 21. 11:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!