Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki tud gitározni és / vagy...

Aki tud gitározni és / vagy szintetizátorozni, azok között van olyan, aki szereti az elektronikus zenét?

Figyelt kérdés
Vagy ők mind csak rockot szeretnek? Itt van olyan?

2015. márc. 19. 11:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Először is nem minden gitáros megrögzött rocker.

Avicii zenéi bejönnek, némelyik dalát nagyon jól fel lehet dolgozni gitárra. Továbbá tetszenek az olyan rock zenék, amik ötvözve vannak némi elektronikával, mint pl. a Linkin Park, vagy Rammstein. Ezen kívül szeretem feldolgozni a 60-as 70-es évek slágereit is, szóval nem minden gitáros rocker :-) Bár én jobb szeretem a western gitárt, néha elektromosat is fogok a kezembe, az tényleg inkább a rockosabb dalokhoz való.

2015. márc. 19. 12:42
 2/15 anonim ***** válasza:
Aki tenyleg tud, azt nem hatja meg a potmeter csavargatas,loopolas.
2015. márc. 19. 12:44
 3/15 A kérdező kommentje:
És mi van, ha keveredik a kettő? Hidegrázós gitárszólók, elektronikus alapon, lágy akkordokkal, aztán beindulna a szintetizátoros zúzás, miközben a gitár adja tovább a kemény ritmust. És a kettő közé egy ütős refrén vokál.
2015. márc. 19. 13:08
 4/15 anonim ***** válasza:
Az meg f.*zon gyuszu.
2015. márc. 19. 13:38
 5/15 anonim ***** válasza:

Hát én gitározok. És igen, ki lehet jelenteni hogy legfőképp rockot hallgatok.

Ezzel szemben nem ítélem el a gépi zenét. Hiszen a zene az nem más mint a hangokat felépítve valamit alkotni. Bevallom őszintén, nekem is van egy-kettő géppel készített zene ami tetszik. Sőt! Mivel könnyű, nem kell annyit tanulni mint egy rendes hangszert és egy zene elkészítéséhez akár egy vagy két ember is elé ezért sokkal többen bírnak benne érvényesülni ami nagyobb kreativitást is jelent. Van egy-kettő aminek tényleg kellemes hatása van. Viszont nekem az a problémám vele hogy ennek az aránya eltörpül a nagy basszusnyomós tuc-tuc zene mellett ami végig pár hang egy ritmusban való ismétléséről szól. Persze ilyet lehet játszani normális hangszerekkel és az se jobb, de valahogy ott az arányok pont ellenkezőleg oszlanak meg a jó és a trágya zene között.

Illetve azt is meg kell említeni hogy a mai rockzenekarok közül is sokan használnak elektromos effekteket is. Ami szerintem nem gáz. Inkább az a gáz hogy mindenki zenésznek mondja magát aki egy ilyen programban összedobott egy tuc-tuc-ot. És szerintem a szomorú az hogy erre nagy közönség is van. De szerintem ha valaki bír szép vagy jó zenét alkotni ezeknek az eszközöknek a felhasználásával az simán lehet nagyon jó.

2015. márc. 19. 15:23
 6/15 anonim ***** válasza:

Én gitározok is zongorázom is. Sokféle zenét szeretek, de leginkább az oldscool hangzású alternatív zenéket, amikben van orgona.

A rock és elektronikus zenékben meg manapság olyan keveredések vannak, hogy egyes zenéknél nem is lehet ezt a két műfajt külön venni. Szerintem az emberek 80%-a szereti mindkettőt. Egy-egy számot legalábbis biztos szeret ebből is, abból is.

2015. márc. 19. 20:00
 7/15 A kérdező kommentje:
Valaki közületek vállalna gitáros szerepet egy elektronikus együttesben? Stílus még kiválasztás alatt :P:D
2015. márc. 20. 09:16
 8/15 anonim válasza:

Ez attól is függ hogy hol?

én messze nem szívesen utaznék.

2015. márc. 20. 10:06
 9/15 A kérdező kommentje:
Budapesten!
2015. márc. 20. 10:32
 10/15 anonim ***** válasza:
Én simán ha a többi tag is komolyan veszi. Sajnos előző bandámmal nagyon csúnyán befürdöttem.
2015. márc. 20. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!