Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kinek mit jelentenek a nemzeti...

Kinek mit jelentenek a nemzeti ünnepek mint márc 15 okt 23 stb? Igaz hogy az emberek zömének semmi többet mint egy olyan napot amikor nem kell dolgozni/suliba menni? És ha hétvégére esik eleve érdektelen?

Figyelt kérdés

Havas úr mondta egy műsorban (respect Havas úr! Nagy vagy egyébként!) hogy hagyjuk már a nemzeti ünnepekbe mindenféle dolgok belemagyarázását mert az emberek többségének semmi többet nem jelent egyik ilyen nap sem, mint egy plusz napot amikor nincs munka/suli és lehet otthon dögleni és bámulni ki a fejükből?

És ha netán hétvégére esik az ünnep akkor szentségelnek egyet hogy „a francba vasárnap van márc 15 mé' nem hétfőn” és eleve érdektelen a nap. Egyéb esetben is érdektelen persze de legalább felkelni nem köll.

Tényleg így lenne?

Mondjuk én és amennyire a környezetembe belelátok kb mindenki így van ezzel.

Mit csinálok márc 15-én? Azt amit a többi nap amikor nincs meló. Semmit se teszek csak azért mert 15. van, és magasból leszarom az egészet ahogy van-csak valóban kár hogy nem hétköznap. Legalább 1 nappal kevesebbet látnám a főnök redvás pofáját.

2015. márc. 14. 14:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem évről évre egyre kevesebbet...

Nálunk suliba is már csak kb. 8-10 perces volt az előadás, 3-4 éve meg volt vagy 30...

2015. márc. 14. 15:06
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

Nekem se sokat jelent. Nem vagyok nagymagyar és már túl távoli, hogy azt a korszakot magaménak tudjam.

És szerintem is az van, hogy: francba, miért nem hétfő?

Ugyanazokat csinálom márc. 15n, mint más napokon, amikor nem kell sehova menni.

2015. márc. 14. 15:31
 13/17 anonim ***** válasza:
93%
Heti 5-6 napot dolgozom 10 órában, úgy vagyok hogy legalább ezeken a napokon hagy pihenhessek kedvemre.
2015. márc. 14. 15:56
 14/17 anonim ***** válasza:
93%
Nem igen érdekel, hogy mi volt 150 évvel ezelőtt, az viszont annál inkább, hogy az adómat ilyen ünnepségekre és sportcsarnokra pazarolják!
2015. márc. 14. 16:07
 15/17 anonim ***** válasza:

Persze kérdező, mert már olyan behavioristák lettünk, hogy csak olyan lelki jelenség létezik, ami jól körülhatárolható cselekedetben mutatkozik meg...

(válaszula 10. megjegésre)

2015. márc. 14. 17:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem semmi különöset nem jelent, élénken él bennem az érdektelen iskolai ünnepségek sorozata, a hót unalmas papolás mindenről, amit ezzel kapcsolatban tudni illene, de marhára fogalmam sincs. Nem tudom az aradi vértanúkat, nem tudom a 12 pontot, pedig minden évben bemagoltatták, az egyest-kettest is megkaptam rendszerint, ez nem túl magasröptű, lássuk be. Jó, hogy ma már nem kell megtanulnom egy verset se az alkalomra, se dolgozat nem lesz, se kényelmetlen cipőben, átlátszó fehér blúzban feszengés, se senkinek az unalmas beszédét nem kell végigszenvednem. Persze, ha Mo olyan ország lenne, ami kivívta a függetlenségét, és azóta is fasza minden, valószínűleg másképp látnám a dolgot. Így viszont sok hűhó semmiért.
2015. márc. 14. 22:00
 17/17 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy még annak is elveszik a kedvét akit érdekelne. Nekem az '56-os megemlékezés fontos, mivel a családomat durván meghurcolták a forradalomban való részvételért. De ünnepségre nem megyek, mert csak dühös leszek. Semmi másról nem szólnak, csak a 'másik rossz, szavazz ránk' gerinctelenéről. Ez is tehet az emberek érdektelenségéről. Úgyhogy én itthon emlékezem.
2015. márc. 15. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!