Mit jelentenek ezek az idézetek? (fontos számomra)
- Hajnal előtt a legnagyobb a sötétség.
- Kell egy kis anarchia, mert a káoszban van igazság.
- Ha az erdő túlburjánzik, a tisztítótűz elkerülhetetlen.
Köszönöm, a segítséget.
Példával igazolni is lehetne,vagy inkább emberibbé tenni , érthetőbbé ezeket számomra
SEJTELMEM VAN MI LEHET EZEK MÖGÖTT, A JELENTÉS.
De hülyeséget nem akarok mondani. :)
PL: ilyesmi formában , tisztábbá láthatóvá tenni!
-Sok lúd disznót győz = Sok gyenge képes akár egy nagy embert legyőzni. VAGY(is) Ha fellázadnak a parasztok, akár képesek legyőzni (hatalmából kirakni) a királyt!
KB.
hajnal előtt a hold is kevésbé erős, a csillagok fénye is gyengék (a légkörbe érkező napsugarak oldalszöge miatt), ezért ténylegesen akkor van a legsötétebb... (de nem biztos :D)
Persze a másodlagos jelentése talán az, hogy:
mielőtt valami új, nagy kezdődik, biztos, hogy valami rossz, "sötét" dolog előzte meg. Tehát picit optimista (ne add fel), és picit realista (mindennek megvan a maga ideje) kompozíciója ez szerintem.
A káosz az egyének (bizonyos mértékben)szervezetlen "áramlása", akarata. Ilyenkor bizonyos mértékben újra értelmeződik a tömegvonzás, és akik ugyanolyan erősen, ugyanolyan eszközökkel, és ugyanazt (majdnem) akarják, bizony közösségre lelnek. Ez adja a megfelelni képteleneknek az igazságérzetét, hogy "káoszt" teremtenek. (vagy legalábbis az adott közösség nézeteivel ellentétes dolgot cselekszik (punk stílus, nem dolgozunk, pc, tatto (látható helyeken) stb...)
Ha az erdő túlburjánzik, akkor a tisztítótűz elkerülhetetlen.
Ez is ilyen "engem nem ért meg a világ, ezért a sok mocsok égni fog" jelentést tartalmaz (számomra).
A sok gaz nem egyenlő azzal, hogy lángra kap a mező... Ennek semmi logikai alapja nincs, tehát csak amolyan szépnek tűnő költői hasonlat... Bár az önsajnálat része miatt nem nevezném költőinek. :)
Remélem valami hasznosat találsz a soraim közt.
Persze találtam :D Köszi.
-Ha az erdő túlburjánzik, a tisztítótűz elkerülhetetlen.
EZT ÉN inkább úgy gondolnám, hogy :
Ha valami "rosszat teszel" Bűnt követsz el , akkor lesz büntetésed is.
VAGY PL : Ha sokat iszol, Tuti hányni fogsz :)
Én ezt inkább így egyszerűsíteném, köznyelven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!