Nem értem, miért viselkedik így az egyik barátom?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy ha valami csekély dolog nem sikerül neki (pl. elront valamit egy dolgozatban), akkor rögtön azzal áll elő, hogy neki soha nem jön össze semmi, és teljesen igazságtalannak találja azt, hogy míg ő órákat gyakorolt, addig más kevés gyakorlással is sikerrel járt. Tényleg, nem értem, miért jó az bárkinek is, ha másokhoz hasonlítja magát, és az egészet egy versenynek méri fel?! Természetesen én is szomorú vagyok, ha nem sikerül valami, de azt próbálom nem ennyire gyerekes módon kimutatni, illetve szembenézek az igazsággal, nem próbálom másra hárítani. Jó lenne, ha valaki felvilágosítana, mert nagyon nem tudom mire vélni ezt a viselkedésformát. Köszönöm előre is a segítséget!2015. márc. 2. 14:48
1/2 anonim válasza:
A barátod maximalista, aki mindig a legjobbra törekszik. Ezért is veszi fel negatívan ha egy apróbb kudarc éli. Ilyen a lelkivilága, ez a személyiségéhez tartozik. Mindig jobb és jobb szeretne lenni, töretlenül haladni előre.
Mivel különbözik minden ember, így az ilyen dolgokhoz való hozzáállásunk is más. Van aki kevésbé veszi fel az ilyet, van aki óriási kudarcként éli meg, van aki megtalálja a köztes utat, és van aki tojik az egészre magasról...
2/2 anonim válasza:
Világosítsd fel akkor te, hogy gyerekes, amit művel, mint valami dacios kisgyerek, aki bömböl, ha összedőlt a fakocka torony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!