Szerintetek a művészek mit éreznek ha a munkájukra néznek?
Figyelt kérdés
Nem feltétlen a szó szerinti híres művészekre gondolok-persze azokra is-, hanem akik festenek, rajzolnak, faragnak, verseket írnak. Magukat látják benne?2015. febr. 28. 17:10
1/3 anonim válasza:
Ez személyen és alkotáson belül változó lehet. Lehet, hogy kritikus szemmel azt érzi, hogy ez nem olyan, amilyennek lennie kellene, és javítana rajta. Nyilván ha már publikálta, eladta, akkor nem teheti meg, de meríthet belőle. De lehet, hogy közben megváltozott a szellemisége, és most már csak megmosolyogja régi művét, és benne önmagát (rosszabb esetben letagadja).
De lehet, hogy elégedett vele, a gyermekeként szereti, az is lehet, hogy önmagát látja benne.
2/3 anonim válasza:
Én írni szoktam és csak annyit mondhatok, hogy ha újraolvasom egy olyan művemet, ami szerintem kifejezetten jól sikerült, akkor büszkeséget érzek magamban és legszívesebben minél több embernek megmutatnám.
21/F
3/3 anonim válasza:
Attól függ h milyen időszakomban alkottam a művet. Én festek és régebben volt egy amolyan optimista korszakom, amit felváltott egy igen depresszív időszak. Mikor depisen ránéztem a vidám képeimre, akkor a legszívesebben kidobtam volna őket vagy legalábbis átfestettem volna mindet. Most úgyahogy kiegyensúlyozott vagyok és ha ránézek 1-1 festményemre, akkor újra átérzem azt a pillanatot, amit akkor éreztem, amikor ráfestettem a vászonra. Az érzelmeimet, érzéseimet, hangulatomat látom benne, mintha egy darabka lenne belőlem ott a vásznon és mivel elég zárkózott vagyok, így a külvilágnak sosem mutatom meg a műveimet. Persze ha rendelésre festek, akkor átadom a festményt, és bár a vevő kérését teljesítem egy egy idegen személy portrait-jának megfestésével, mégis nehéz megválni tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!