Miért jó szipogni?
Szinte minden nap találkozom olyan emberrel az utcán, vonaton, akárhol, aki szipog. Vagyis hallhatóan, a másodperc töredékrésze alatt szív be sok levegőt az orrán. Ezt kb. félpercente megismétli.
Mire jó ez, miért csinálják? Nekem erre soha nincs szükségem. Ha folyik az orrom, kifújom, a szipogás sosem segített ezen.
Vagy nincs zsebkendőjük? Vagy ez valami betegség miatt van és muszáj nekik? Vagy annyira szomorúak, h sírniuk kellene?
Igazából kicsit undorító is...
Allergia, szénanátha és hasonló dolgokkal aztán vörösre fújhatod az orrodat...
Persze létezik olyan is aki igénytelenségből nem fújja ki.
(tapasztalatból, amikor 2 napja 0/24 fújod az orrod inkább szipogsz mert már unod, az orrod is fáj és kb 20 másodpercre szabadulsz meg tőle)
Én akkor szoktam szipogni hogyha zenét hallgatok és folyik az orrom de a hangos zene miatt nem tűnik fel ha csinálom (igen ez elég gáz szokott lenni)
Egyébként azért csinálják az emberek mert nem akarják hogy a "váladék" a szájuk felé folyjon (és ezt mások is lássák)
Sokszor kényszerbetegség is lehet, nem kell állandóan náthásnak lenned. Pótcselekvésféle.
Na meg persze olyanok is vannak, akiknél nincs zsepi, csak mondom, hogy ez is egy alternatíva :)
Néha én is észreveszem magamon. Az érdekes az, hogy általában akkor, amikor "üres" az orrom. Szóval nem a (bocs a kifejezésért) taknyot szívom fel, csak szipogok. Ha észreveszem, mindig abbahagyom, mert tudom hogy idegesítő, nem tudom miért van ez. Régen a körmömet rágtam, és azt is csak akkor vettem észre, amikor már bőven csócsáltam egy ideje.
Talán másoknál is lehet ez ok.
Vagy nincs zsepijük, vagy náthás időszakban állandóan csak csurog a váladék, és félpercenként fújni kellene.
Én Szeged melletti kisvárosból járok be suliba nap mint nap reggel 6-os busszal, olyan szinten tömve van a busz hogy ott nem kifújni nem tudom az orromat, örülök ha kapaszkodni tudok! Úgyhogy én ilyenkor (amennyiben náthás vagyok) szipogok, próbálom nem csinálni de nem tudok ellene mit tenni.
(Semmit nem ér ha busz előtt fújom ki hisz hidegről melegre megered)
Visszafelé is ez a helyzet ha a 14:30-s busszal jövök, szerencsére 13:30-ason viszonylag "kevesen" vannak így egy-egy megállóbán akkor ki tudom fújni, ha folyik az orrom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!