Mit tegyek ha a barátnőm (Barátilag! ) nem szeret
olvasni?
Figyelt kérdés
Nagyon szereti az ifjúsági regényeket, mármint régen így volt, írt is történeteket, meg szeretett is olvasni. Most már nem tudom rávenni, a Szent Johanna Gimire. Azt mondja régebben elkezdte a Hűvösvölgyi Sulit (szintén Leiner Laurától), és érdekli is a történet meg minden, de egy idő után bármit olvas egyszerűen nem képes végigolvasni egy könyvsorozatot, pedig -állítása szerint- érdekli meg minden...Lehetséges, hogy azért nem akarja elolvasni, mert csalódott már egy csomó könyvben? Vagy lehet, hogy tényleg úgy van ahog ő állítja? És ha igen akkor mivel lehetne ezt orvosolni, és rávenni az olvasásra, hiszen nagyon jó dolog? Előre is köszönöm az értelmes válaszokat! :)
miert kene ravenned? ha magatol nem szeretne most olvasni, hat nem olvas, es kesz. majd lehet, hogy idovel visszater az olvasas szeretete. mit kell ezzel piszkalni szerencsetlent?
en magam szeretek olvasni, de ami nem erdekel, azt akkor se veszem kezbe, ha a legjobb baratnom akarna ravenni. nem lehet, hogy csak a te altalad jonak tartott olvasmanyok nem tetszenek neki, es nem akar megbantani ?
2015. febr. 25. 20:55
2/12 A kérdező kommentje:
1-es! Nem, mint mondtam régebben odavolt az olvasásért. Azt mondja most is, de egyszerűen nem tud végigolvasni egy könyvsorozatot. Ebből azt vettem le, hogy nem az a baja, hogy nem akar olvasni, vagy, hogy én ráerőszakolom. Csak mert régen is olyan könyveket szeretett mint az SzJG, ezért gondoltam, hogy valami baja van. De már egyátalán semmit nem olvas. Csak fursállom, hogy ilyen hamar megváltozik az ember. Egyik pillanatban imádja a könyveket, két nappal később meg amikor ajánlasz egy jó könyvet útálkozik...Csak furcsállom, hogy megváltozott egyik napról a másikra!
2015. febr. 25. 21:01
3/12 anonim válasza:
Olvasásra bírni valakit úgy lehet, hogy olyan témákból ajánlasz könyveket, amik érdeklik és megfelel az ízlésének. Az ajánlást kiemelném, nem letuszkolni kell a másik torkán, hogy már fulladozzon tőle, mert úgy érzem itt ez történik. Persze jó, hogy az olvasást próbálod népszerűsíteni, de ilyen módszerrel ahogy a kötelező olvasmányok teszik, ugyanúgy páros lábbal rugdossák hátrébb a könyvektől a fiatalokat.
2015. febr. 25. 21:03
4/12 A kérdező kommentje:
3-as! De mint mondtam régen is olyan könyveket szeretett mint az SzJG. Én csak megemlítettem neki, és már utálkozott. Ezért félek, hogy csalódott esetleg egy könyvben ezért hagyott fel az olvasással. :(
2015. febr. 25. 21:04
5/12 anonim válasza:
Nem biztos, hogy csalódott. Az ember érdeklődése idővel változhat. Vagy egyszerűen csak türelmetlenebbé vált, és nincs türelme többszáz oldalt kiolvasni. Én is jobban szeretem azokat a műveket, amikben gyorsan jönnek az események, és nem 20 oldalon keresztül írnak le egy apró mozzanatot.
2015. febr. 25. 21:12
6/12 anonim válasza:
hat kerdezo, en elhiszem, hogy aggodsz, de talan nem a vilag vege, hogy most nem akarja elolvasni azt a konyvet, amit te ajanlottal neki / vagy masik konyvet se.
majd ha lesz ujra kedve, hat olvas.
2015. febr. 25. 21:15
7/12 anonim válasza:
Ne erőltesd, lehet, hogy már nem érdekli az ilyesmi vagy épp nincs kedve most olvasni.
Én is rendszeresen olvastam, régen az ilyen tiniknek szóló zagyvaságokat mint az SZJG. Majd hirtelen átváltottam felnőtt könyvekre, aminek nem az a fő mondanivalója, hogy juli szerelmes petibe és emiatt összeveszik katival...
Vagy a másik lehetőség, hogy nincs kedve olvasni. Az embernek alkalmanként elmegy a kedve a hobbijaitól. Pihenteti őket, kipróbál mást. Majd megint fog olvasni.
2015. febr. 25. 23:06
8/12 anonim válasza:
Nekem nem tetszett a Szent Johanna Gimi, bár nem is olvastam végig. Továbbá, lehet, hogy más irányba ment az érdeklődése. Attól, hogy valaki nem szeret olvasni, még nem jelenti azt, hogy kevésbé művelt, vagy okos.
2015. febr. 26. 09:07
9/12 anonim válasza:
Ha nem szeretne, akkor nem olvas, nem kell erőltetni. Jó hogy aggódsz érte, de akkor is :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!