Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek skizofren a...

Szerintetek skizofren a baratnom? Mit tegyek, hogyan segítsek rajta?

Figyelt kérdés

Hali.

Van egy 17eves baratnem már régóta ismerem mindig is ilyen különc furi volt sokszor volt egyedül és alig voltak/vannak barátai. Mostanában elkezdett magában beszélni azaz mormog de nem hallom mit egyszer rakerdeztem azt mondta a fejevel.Mivel régen ismerem tudom hogy ha egyedul van otthon mindig beszél valakihez,odakepzel valakit.Jeleneteket is nagyon sokszor játszik el es annyira beleeli magát hogy sir is ha valami szomoru vagy nagyon örül ha valami jó dolog.Előtte meg teljesen más a hangulata és tökre hamar elveszti és "lecsereli".Nem tudom ez tünet e de neha igy köhög,horog meg hülyesegekt beszél mas hangon teljesen kifordul magából. Ez normalis?? Mi a baja:/?Skizofrén?

2015. febr. 25. 14:38
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem skizofrén csak túl sok időt töltött egyedül. Inkább menekül. Mivel nem voltak barátai ezért elképzelt magának egyet, vagy többet. Ezekben az elképzelt jelenetekben ő irányít, az események az ő akarata szerint alakulnak. Nála van az a kontroll, ami nagy valószínűséggel a valóságban talán soha nem adatott meg neki. Ez amolyan kiterjesztése a biztonságos zónájának. Ezzel védekezik(zett) a magány ellen.

Ha a mindennapokban ez nem okoz gondot (pl durvát mondok, azért nem találkozik veled mert épp a képzelt események ragadták magukkal); illetve, ha nem próbálja összemosni a képzelt világot a valóssal akkor szerintem nem feltétlenül káros, inkább csak fura. A döntő dolog szerintem az, hogy tudatában van még annak, hogy a képzelet csak képzelet és nem valóság.

2015. febr. 25. 14:56
 2/2 anonim ***** válasza:
Ilyen van azoknál, akik sokat vannak egyedül (éveket teljesen egyedül). El kellene minél többet vinni társaságba! Az segít.
2015. febr. 25. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!