Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak velem van ez?

Csak velem van ez?

Figyelt kérdés

Úgy érzem több személyiségem van. Mindenkinek más vagyok. Néha gyűlölöm magamat, pár oldalamat amit bizonyos emberek hoznak elő belőlem. Az igazi önmagamat szeretem, akit csak én ismerek.

Elképzelem, hogy valaki milyennek láthat/gondolhat engem és aszerint viselkedek.

2015. febr. 15. 23:04
 1/6 A kérdező kommentje:
Megismerkedek valakivel és az első pillanatban úgy gondolom, hogy ő engem viccesnek, nyitottnak lát mert épp abban a pillanatban úgy viselkedek és azután már annak az embernek olyan maradok, hiába próbálok más lenni. Akaratlanul úgy viselkedek.
2015. febr. 15. 23:08
 2/6 anonim ***** válasza:
A válaszok engem is érdekelnének, mert amit leírtál, teljes mértékben passzol rám
2015. febr. 15. 23:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem..hanem ki mit hoz vàlt ki belőled..egy bunko àllatokat rugdalo majd hozzàd odamenve kedveskedő előtt te is bunkó leszel vele..egy vicces ember mellett te is felszabadultabb viccesebb lehetsz..a kétszìnű munkatàrsakkal meg tartozkodó..kibe mennyire bizol nyilsz meg..egy gazdagsàggal dicsekvő a mindent meglehet venni előtt feszengő leszel hisz az van benned lenéz mert te nem vagy olyan mint ő..ha vki bejön akkor az előtt is màs vagy a hangod megvàltozik zavarba vagy stb.de aki nem jön be az ellenkező nemből azzal meg felszabadultan bàrmilyen témàról eltudsz beszélgetni..-én legalàbbis ilyen vagyok..(bàr miota sokat logtam itt bizalmatlan lettem emberekkel,önbizalomhiànyos stb)
2015. febr. 15. 23:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez szimplán csak pszichológia. Kevés közeli barátod/barátnőd van, és ezzel próbálod magadhoz kapcsolni őket, hogy a saját elvárásuk szerint viselkedsz velük, mert félsz attól, hogy ha magadat adnád, akkor nem kedvelnének.
2015. febr. 15. 23:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem biztos nekem nincs sok barim ha kell bunko vagyok de nem nyalizok pl.kisfőnöknek mint màsok..ha velem olyan megtartom a tàvolsàgot nem beszélek vele nem osztom meg milyen vagyok megcsinàlom a melom aztàn cső..de volt hogy megvàltozott teljesen màs rendes kedves lett velem pedig nem kenyereztem le nem vittem neki semmit nem beszélgettem vele de mégis jo irànyba vàltozott felém és csalodtam hogy nem ilyennek hittem lehet én tévedtem hisz elitéltem annyira szidtàk (de pl.tesom mondta lehet épp jo éjszakàja volt kilett e...ì.ve).

Aki kedves viszonzom pl.cserél szabit hogy tudjak menni nyaralni kisegitett ezért egy csokit megérdemel..

Vagy segitett melot keresni akkor egy pàleszt..bàr lehet rossz emberismerő vagyok hisz kitudja ki segit önzetlenül..hisz magambol indulok ki hogy én igen ..

2015. febr. 15. 23:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Na,a lényeg az,hogy ez nem multiplex személyiségzavar,sőt még csak nem is skizofrénia.Ez a dolog nagyon sok emberrel így van,akik nem adhatják mindenkinek vagy egyáltalán senkinek önmagukat.Akkor van a baj,ha kialakulnak az önvédő mechanizmusok,mivel ezeket akkor alkalmazzuk,ha azt érezzük,hogy sértegetnek,bántanak,támadnak minket.Önvédő mechanizmus a projekció is,ami kivetítést jelent.A saját magunk hibáit kivetítjük másra,azaz másban látjuk meg a saját hibáinkat.Ez a téged támadó,bántó embereknél fordul általában elő,amikor ők azáltal védik a saját személyiségüket,hogy egy probléma,vagy kommunikációs zavar(félreértés) miatt téged okolnak.Ez is okozhatja azt a jelenséget,hogy minden emberrel más vagy,hiszen ha van ilyen ismerősöd,aki benned látja a hibáit,és állandóan téged hibáztat,ott te is védeni fogod önmagad,vagy pedig támadod a másikat.Mivel nem ismerlek,ezért nem állíthatlak be csupa jónak,és nem állhatok teljesen a te oldaladra.Nyilván neked i vannak hibáid,mert minden embernek vannak hibái kivétel nélkül!

Ez nem probléma,szóval ne is így vedd fel!Ne hibáztasd magad!Abban,hogy hogyan alakul az emberiség sorsa,abban a kommunikáció nagy szerepet játszik,gyakorlatilag ezen áll vagy bukik egy emberi élet(szinte).É a kommunikáció hibája is az,hogy a problémáinkat rosszul fejezzük ki.Persze ezzel nincs így mindenki,vannak,akik jól kommunikálnak,mert ők nyugodtak és kiegyensúlyozottak.ILYEN EMBEREKKEL LEHETNÉL TELJESEN ÖNMAGAD!

Ha önmagad akarsz lenni,arra még nagyon jó tipp az,hogy minimum 2 emberrel fogadtasd el azt,aki valójában vagy.Kell,hogy legyen a környezetedben olyan barát vagy ismerős,aki tiszta szívéből,őszintén szeret!Ő biztos elfogad olyannak,amilyen vagy.

Én nem ismerlek,ezért nem is állítom,hogy szeretlek,de az biztos,hogy elfogadlak,mert tudom,hogy ugyanúgy lehetnek hibáid,ahogy nekem.Szóval szerintem próbálj keresni olyan embert,aki azt mondja neked,amit itt én az előbb leírtam!

Amúgy ez az egész szinte mindenkinél így van,amit fent leírtál.Másoknak a viselkedése reakciót vált ki belőlünk,így ha valaki bunkó,akkor bunkó vagyok vele(én például),vagy ha valaki kedves,akkor kedves vagyok vele.És ez az egész AUTOMATIKUS,tehát nagyon nehezen tudnám magam megjátszani,szinte vért kellene izzadnom ahhoz,hogy más legyek az adott szituációban,mint amilyen vagyok,hiába lenne ez gyakrabban szükséges.

2015. febr. 15. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!