Egy osztálytársam kérdezett tőlem olyat hogy? (többi lent)
Na, akkor most olvasd el szépen a kérdésedet újra, és ha rájöttél, hogy érthetetlen, és megfogalmazod újra, akkor majd tudunk is rá érdemben válaszolni.
Olyan, mintha ezt írtad volna ki:
-Miért van az, hogy az ég kék, a fű meg zöld?
-Krumpli.
Én nem szívtam mellre, de tényleg nem tudtam kibogozni. És mivel értelmetlen volt, gondoltam senki nem fog tudni rá válaszolni. Most, hogy kijavítottad, már érthető a történet, és el is mondom, hogy mit gondolok.
Szerintem helyesen tetted, hogy megmondtad az igazat, amennyiben tényleg bunkó olyanokkal, akiket nem ismer. Ha erre rájön, és megpróbál rajta változtatni, akkor megkönnyíti a saját életét. Ha esetleg újra kikéri a véleményedet, vagy úgy jön a sora, akkor mondd el, hogy szerinted min változtathatna.
Ajjaj, nem jó embertől kérdezed, mert én borzasztó konfliktuskerülő vagyok, és hajlamos vagyok sokat szépíteni a dolgokon, csak hogy ne bántsam meg a másikat. De szerintem valami ilyesmit mondtam volna:
,,Hát igen, már én is észrevettem, hogy nem vagy néha valami kedves. De miért nem?"
Belőlem biztosan kibukott volna a kérdés is, hogy miért érzi úgy, hogy rögtön támadnia kell a másikat.
Szerintem a helyzet váratlanságához képest okosan válaszoltál, aztán már csak rajta áll, hogy mit kezd ezzel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!