Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti mit gondoltok erről?

Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
17 éves cigány lány vagyok, úgymond "magyarosított", csak a külsőmön látszik, belsőmön nem. Az egész családom ilyen, rajtuk kívül nincs is kapcsolatom más cigányokkal. A magyaroktól már megszoktam hogy kicsit tartózkodóak, de amikor pl felszállnak cigányok a buszra és engem bámulnak, elgondolkodom hogy akkor én most tulajdonképpen mi is vagyok? Nem érzem magamat közéjük valónak, nem érzem hogy "igen mi egy vérből vagyunk", szóval eléggé tartózkodom mást cigánytól, de viszont a magyarok felől meg nem érzem azt hogy ők úgy gondolnák hogy közéjük való vagyok. Nem tudom értitek-e mire gondolok, de elég fura így hogy a kettő között állok, se nem cigánynak nem érzem magam, se nem magyar nem vagyok, pedig valójában cigány vagyok, de mégis belsőleg magyar.. Sokat gondolkodom ezen mostanában és nem igazán jutottam még mire.

2015. febr. 9. 13:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha belsőleg magyarnak érzed magad, akkor az vagy.
2015. febr. 9. 14:04
 2/8 anonim ***** válasza:

Megnyugtatlak, a legtöbb ember alapból átnéz a többin. Ehhez nem feltétlenül van szükség etnikai különbségre.

Viszont nem hiszem, hogy etnikai alapon kellene keresned a helyed.

2015. febr. 9. 14:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Te, egy individum vagy, úgy mint bárki más. Ehhez tartsd magad, a cigány-magyar kérdésen való görcsölést, hagyd meg a lelki szegényeknek :)
2015. febr. 9. 14:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha nem érzed magad cigánynak és amúgy is rendesen viselkedsz, akkor nem vagy cigány.

Én a helyedben nem akarnék az lenni és aranyosnak tűnsz, szóval ne is valld magad annak. :)

2015. febr. 9. 14:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Egy dolog, hogy milyen a származásod, meg egy másik dolog, hogy kikkel azonosulsz.

Az emberek sajnos előítéletesek. A magyar lenézi a cigányt, a cigány meg a magyart. Te pedig a magyarok szemében cigány vagy, a cigányok szemében meg magyar.

Ami az identitásoddal való vívódásodat illeti: szerintem nem kell ebből ekkora ügyet csinálni. Az ember első sorban ember, és nem cigány, magyar, zsidó, arab, stb. Ember. Aki a saját maga által jónak látott stílus és szokások szerint él. Hogy minek vallod magad, az meg pusztán attól függ, hogy minek érzed magad.

Egyébként a cigányok jelentős része, főleg akik városban élnek, gyakorlatilag ugyanúgy élnek, mint bárki más.

2015. febr. 9. 14:44
 6/8 anonim ***** válasza:
A cigányok mindenkit bámulnak. Mindenhol. Hidd el, a magyarok előbb elfogadnak egy magyarként élő cigányt, mint a cigányok. Ha tudsz normálisan, kulturáltan viselkedni, tudsz normálisan öltözködni, beszélni, rendesen tanulsz és majd dolgozol, akkor nem fogsz kilógni. Nem mondom, hogy MINDEN magyar elfogad, mert tény és való, hogy sok a neonáci nálunk, akinek csak a bőrszín számít. De míg a magyarok 90%-a befogad, addig a cigányok 90%-a le fog nézni, amiért nem köpködsz az utcán, nem késelsz öregeket, nem fekszel le az unokatesóiddal, és nem szülsz 18 éves korodra 3 gyereket. Mert te vagy a kivétel, akinek tőlünk jár a tisztelet. És hangsúlyoznám, hogy most nem származásról, hanem viselkedésről beszéltem.
2015. febr. 9. 15:30
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, nagyon rendesek vagytok!

Volt már olyan, hogy megkérdezték tőlem hogy cigány vagyok-e, azt válaszoltam hogy magyar (végülis mi is magyarok vagyunk csak mi magyar cigányok), és elkezdték hogy "jaj minek tagadod szégyenled? annyira látszik rajtad". De ha végül is az vagyok aminek érzem magam és személyiségre közöm nincs a cigányságokhoz, akkor sem tudom magam magyarnak mondani, a másik meg hogy mindig azt mondják ha látják rajtam szépen normálisan viselkedem hogy "lehet most ilyennek mutatja magát, de az alma nem esik messze a fától", szóval nem igazán hiszik el hogy tényleg olyan a személyiségem amilyennek látszik. Ha nem lenne annyi rossz hírű cigány akkor szerintem nem is érdekelne senkit hogy kinek mi a származása, de így direkt meg is kérdezik aztán vagy kerülnek és ha bármi veszekedés van pl osztályon belül megkapom hogy "cigány ge*i " még ha egy rossz szavam sincs az illetőhöz, na meg egy időben volt hogy elkezdtek velem barátkozni lányok, eléggé úgymond rám másztak pár nap alatt akartak örökké tartó barátság érzetet kelteni bennem vagy nem is tudom, aztán voltak nekik balhéik, és elvárták hogy majd én biztos megverekszem értük mert hát cigány vagyok, pedig azt sem tudtam kivel miről balhéztak de én menjek oda ahhoz aki beszólt nekik és "fenyítsem be".

Egyébként a Budapesti cigányok azért nem mindig ugyanúgy élnek, 7-8 kerületre legalábbis nem igazán illik ez az állítás szerintem!

2015. febr. 9. 16:32
 8/8 born2rise válasza:
Olyan vagy, aminek hiszed magad, ne akard ezért megváltoztatni magad és más se akarjon, ilyen problémákkal ne törödj, végülis a cigányok is magyarok, nem is értem ezt a rasszizmus dolgot a mai világban.
2015. febr. 9. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!