Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ezek a skizofrénia jelei?

Ezek a skizofrénia jelei?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, mintha lassan 2 énem lenne. Valamikor teljesen objektív és gyakorlatias vagyok. Egyszerűen úgy érzem, hogy ilyenkor szinte még érzéseim sincsenek, semmi sem tud megnevettetni vagy épp elborzasztani. Ez a részem mondható dominánsabbak.

A másik "énem" pedig az érzelmek terén teljesen az előző ellentéte. Az egyikből a másikba való átlépés szinte olyan mintha valami drog hatása alatt lennék. Mindent ugyanúgy látok, mégis valahogyan pozitívabban. Mintha a való világ ingerei erősebbek lennének.

Nem tudom eldönteni, hogy ez valamilyen biológia hatás vagy skizofrénia okozza.

2015. febr. 2. 22:24
 1/4 anonim ***** válasza:
hangulatváltozások:D hány éves vagy? ettől nem leszel skizofrén:D
2015. febr. 2. 22:37
 2/4 anonim ***** válasza:

A skizofrénia az nem az a betegség, hogy valakinek több énje van. A skizofréniában szenvedőknek az a problémájuk, hogy a fejükben lezajlódó eseményeket nem képesek megkülönböztetni a valóságtól. Vagyis beképzelnek dolgokat, amik nem történtek meg a valóságban. Súlyosabb esetben hallucinálnak, olyan embereket látnak maguk körül, akik nincsenek ott, de valóságnak hiszik és beszélgetnek velük stb.

Ha valakinek több énje van, az egy másik betegség.

Egyébként nem vagy beteg, csak hangulatingadozásaid vannak, amit az első is írt. Ez az életkorodban gyakori dolog, más is van így vele, nem csak te, és nem csak a te életkorodban. Az emberek ugyanis nem fekete-fehérek, nem minden esetben ugyanúgy éreznek stb., hanem egyszer ilyenek, máskor olyanok. Mint ahogy írtad, egyszer gyakorlatias vagy és objektív, máskor álmodozol. Nincs ebben semmi, ez normális dolog.

2015. febr. 2. 22:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Bipoláris zavar.
2015. febr. 3. 12:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok, de szerintem ez nem betegség.
2015. febr. 3. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!