Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek hány nő van, akit...

Arobi kérdése:

Szerintetek hány nő van, akit érdekel a tudomány? Nem arra csekély számú tudósnőre gondolok, aki a 0, 0001 (tizezrelék), hanem hogy az úgynevezett hétköznapi nők közül? Vagy csak mi törjük az agyunk ilyen 'hülyeségeken'?

Figyelt kérdés
Volt lány,akinek beszéltem a Holdról,és többször nem jött randira.A kollégámmal járt a barátnője,az mondta,hogy megijedt tőlem,mert "olyan tanári voltam". A másik nézett rám nagy szemekkel,s visszahallottam,hogy "ez hülyepasi". Harmadik azt mondta,nem e világon élek. Mondtam neki,hogy e világban annyi tré van(sz..),hogy inkább élek sokszor az 'én világomban'. Aztán a többinél már azóta mindig kerülöm a kinyilatkoztatásaimat. Így nincs semmi baj. De átkozottul hiányzik,hogy pont 'vele' nem beszélthetek a kedves kedvenc témáimról. Na ennyi. Véleményetek ? Esetleg női ? Ha olvas ezen a site-on ?

2015. febr. 2. 02:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul látod. Ha randizni hívsz egy nőt, nem igazán fogja érdekelni a Hold Földtől való távolsága, meg a nem tudom, milyen fizikája. Én törit tanulok az egyetemen, és eléggé érdekel, de egy randin nem tömném ezzel egy nő fejét. Engem is zavarna, ha mondjuk egy jogász csaj a jogról kezdene el dumálni, amikor én édelegni akarok vele. De ez nem azt jelenti, hogy engem amúgy nem érdekelne, amiről beszél, de annak nem ott van a helye.

Egyébként is, ha már annyira érdekel a tudomány, tudhatnád, hogy nem egy-két tapasztalat alapján kell általános következtetéseket levonni. Vagyis ha azt tapasztalod, hogy egy-két lányt nem érdekel az, amiről beszélsz, abból elég nagy hülyeség azt kikövetkeztetni, és megállapítani tényként, hogy a nők majdnem összességét nem érdekli a tudomány, ami a férfiakat érdekli (?).

A kérdésedre tehát az én válaszom az, hogy véleményem szerint az átlagemberek között igaz, hogy viszonylag keveseket érdekel a tudomány, de ez ugyanúgy igaz a férfiakra is mint a nőkre. Akiket pedig érdekel a tudomány, azok között is elég magas a nők aránya.

2015. febr. 2. 03:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki azt mondja, hogy "olyan tanári voltál", az azt jelenti, hogy idegesítette, hogy kéretlenül osztottad az észt.
2015. febr. 2. 04:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

kepzeld rengeteg not erdekel a tudomany en csak ilyeneket ismerek (pedig irodaban dolgozunk). de a te problemad nem a kerdesedhez kapcsolodik hanem a rossz csajozasi szovegedhez ;-).

A tudomanynak nagyon sok zerulete van lehet ha olyat valasztasz a randin temanak ami az adott lanyt erdekli is akkor nagy sikered lesz. de ezert elso alkalommal ne valaszz temat hanem igyekezz megismerni a lanykat:-). es amikor rajottel hogy mi erdekli pl. matek, biologia foldrajz vagy azon belul a kontinensek vandorlasa vagy higy pompei hogy pusztult el vagy van e elet mas bolygokon na akkor villogtasd meg nem tul oktato stilusban a tudomany friss eredmenyeit. es tuti a siker

2015. febr. 2. 07:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Engem csak bizonyos tudományos ágazatok érdekelnek, szívesen is beszélgetek róla, de ha ezeket te egy randin hoznád fel, akkor valószínűleg nem lenne második randi.

Ott az a lényeg, hogy megismerjétek egymást, nem az, hogy megbeszéljétek az univerzum dolgait.

2015. febr. 2. 07:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen barátom, mindenben okoskodott, és körülbelül úgy kezelt mintha alsós iskolás lennék és random infókat tolt a natgeoról, ami lehet érdekesen hangzott, de én inkább kioktatásnak vettem. És ahányszor csak más volt akármiben a véleményünk akkor meg leosztott, hogy én buta vagyok.
2015. febr. 2. 12:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Van, nekem még a programozási problémákról is szokott beszélni, meg ha bármi érdekes tudományos hírt olvas. Néha egész érdekes dolgokat tudok meg és nem bánom.Persze nem mindegy a tálalás, a csillagászattal talán nem mindjárt az első randin kell lerohanni, mikor a másik megismerése a fő cél, nyilvánvaló hogy elsőre a nő nem ezt várja. Ha már összejöttetek és értelmes, később lehet bármiről beszélgetni. Persze eleve érdeklődő, nyitott típussal kell viszonyt kezdeni, akinek van agya. Ha ennyire fontos, talán kollegális környezetben kellene keresni a hasonló érdeklődésűt.
2015. febr. 2. 15:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Engem elbűvől,mindig követelem az újabb információt.Arra azonban figyelj,hogy ne kiselőadást tarts a kedvenc témádból,hanem párbeszédet folytass.Vagy dobd fel a mondandód érdekes adalékokkal.Adatok helyett inkább kis anekdotákkal hódíts.
2015. febr. 3. 23:43
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves,érezhetően női válaszokat. Annak külön örülök hogy köztük is vannak nyitottak az újra. Igen sokszor az ember valóban 'kéretlenül'osztja az észt,pedig csak vágyik egy kis szellemi pezsgésre. Hja,nem mindekit érdekel ! Viszont többször jártam már úgy,hogy kérdeztek tőlem,és a kiadós tudományos válaszom után,mintha megijedtek volna,visszahúzódtak. Aztán voltak,akik belelkesültek tőle,és ők is elmondták mit tudnak,és nagyon jó beszélgetés lett belőle,vagy elismertek,és azt mondták,hogy ők ebben a témában nem tudnak ennyit. Ez utóbbiak kedves korrektek,de akik.csak hümmögnek,és úgy érzik,netán terjesztik.hogy ez a fazon osztja az észt,szerintem irigyek,és 'savanyú a szőlő' effektus ez náluk.

Én itt,ezeken az oldalakon szembesülök azzal,hogy vannak bizony nálam nagyobb tudásúak is,mert a való életben ilyenekkel beszélgetés be nem kerülök. Akikkel ilyen beszéd kapcsolatba kerültem,még sehol nem éreztem,hogy szégyent vallanék bármiben.

Örülök az oldalnak,az okosabbaknak,az okos nőknek,és az evolúciónak,ami ilyen csodát adott nekünk.

üdv mindenkinek Rb

Ez az oldal azért jó,a költő szavaival élve,mert :

" Nem mondhatom el senkinek,elmondom hát mindenkinek ! "

Ha jól emlékszem,Várnai Zsenitől,de lehet ez mellé ment.

2015. febr. 27. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!