Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is szereti megmutatni...

Más is szereti megmutatni hogy mennyi pénze van, és milyen értéktárgyai vannak, ha megy valahova?

Figyelt kérdés

Ne ítéljen el senki, de nem átlag családban nőttem fel.

Jó iskolák, külföldi tanulmányok, iskolai szünetekben nyaralások a családdal.

Nekem természetes volt, hogy a jogsi megszerzése után egyből autóval fogok járni iskolába.Így volt ez a középiskolában és az egyetemi évek alatt is.

Igaz hogy kaptam a felsőkategóriás(luxus) autómat, de akkor is a családi vagyonba számított, amit én használtam, hiszen családtag voltam.

Természetes volt, ha moziba, szórakozóhelyre, vagy esetleg heti nagybevásárlásra megyek, kiöltözök szép/drága ruhákba, ékszer és úgy megyek, hogy lássák egy magasabb társadalmi osztályba tartozom.

Mindezzel senki nem néztem le, csak szerettem volna ha látják, hogy mindezt megengedhetem.

Mostanában vettem észre hogy randiknál némelyik nőnek ez nagyon zavaró!

DE MIÉRT?

Tudnátok erre válaszolni?

2015. febr. 1. 14:32
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"DE MIÉRT? "

Ezt kérdezted, és mindenki erre válaszolt, mégsem akarod megérteni. DE MIÉRT? :))

2015. febr. 1. 16:04
 22/28 anonim ***** válasza:

"Keményen tanultam itthon és külföldön is, hogy elismerjenek,"

Na ez az, amire fel szabad vágni, mert ez a te érdemed, amiért megdolgoztál. De azért ez nem a Maserattival provokálunk kategória.

2015. febr. 1. 16:08
 23/28 anonim ***** válasza:

A gazdagokra féltékenyek az emberek. Ez alapvető emberi tulajdonság. Az irigység mindenkiben ott van, aztán ezzel valaki vagy foglalkozik, vagy nem. De alapvető emberi tulajdonság.

Egyébként én sem értem, hogy miért gondolják egyesek hogy a család pénze mindig csak a legidősebb családtagot illeti meg. A család pénze a családé, szóval én egyébként teljes mértékben egyetértek veled ebben. Miért ne költhetnéd?

Ettől függetlenül megértem, hogy sok embernek ez visszataszító. Szóval pl randira nem Maseratival járnék. :) És valóban van egy lekezelő modorod. De nem véletlen, hogy az emberek általában a saját társadalmi osztályukon belül ismerkednek. Azonos körülmények, azonos erkölcsi normák, azonos lehetőséged és napi gondok kellenek ahhoz hogy megértsétek egymást. Éppen ezért egy társadalmi elit soha nem fog egy leszakadt határ menti faluban élő proletár családba beházasodni, mert túl nagy köztük a társadalmi szakadék.

2015. febr. 1. 18:47
 24/28 anonim ***** válasza:

De valószínű már fiatalon természetesnek vette a jólétet, valószínű így van, és vagy tartja a szintet vagy ha betegesen kivagyi, akkor folyton emeli a luxus dolgokat. A jót könnyű megszokni, tudjuk, még ha jól is él valaki akkor is könnyen beleun az egészbe. Te nem unod, hogy a külsődre adsz, lássák jólélsz? Nekem ez olyan Gáspár Győzikés, én nem mutatnám magam gazdagnak biztos.

Sokak szegények vagy kevésbé jómódúak azok mindig megnéznek, aki olyan irigyen néz, sokan nem.

2015. febr. 1. 19:16
 25/28 A kérdező kommentje:

"A gazdagokra féltékenyek az emberek. Ez alapvető emberi tulajdonság. Az irigység mindenkiben ott van, aztán ezzel valaki vagy foglalkozik, vagy nem. De alapvető emberi tulajdonság. "

Köszönöm a választ.

Jól látod a dolgokat.

2015. febr. 1. 19:34
 26/28 anonim ***** válasza:

Nekem nincs pénzem, így nincs mit megmutatnom. De természetesen ha megyek valahova, adok magamra, csinosan felöltözök, szerintem ez emberi igény, akkor is, ha azok a ruhadarabok használtan vettek, és akkor is, ha többe kerül darabja mint egy átlagos fizetés.

De basszus, azért bevallom, egy kicsit irigy vagyok :D

2015. febr. 1. 19:39
 27/28 A kérdező kommentje:

Akik írtak építő jellegű választ, azoknak köszönöm.

A többi meg hát...sok ilyen ember van.

Ezért is kezdtem úgy ne ítéljen el senki.

DE sok embernek ez nem jött össze.

Persze én sem kérkedni akarok a vagyonnal, de ha felsőkategóriás kocsim van, akkor azzal mászkálok, mert ez van.

Ha Bécsben vásárolok ruhákat akkor ott teszem, valaki meg a kínaiban teszi.

De azt hordom amit vettem, más is azt hordja.

Igaz, tényleg amit sokan írtak, a legjobb ha bizonyos féle emberek a maguk "osztályában" ismerkednek.

De ez egy szűk kör, mondhatni látásból mindenki ismer mindenkit.

Még a hozzátartozókat is.

Így muszáj vagyok egy ilyen közegből kimozdulni.

Akkor jön elő a kérdésben megfogalmazott probléma.

De azért nem fogok opelt vagy suzuki autót venni, mert ismerkedni szeretnék.

Ha valaki így elfogad, akkor elfogad.

2015. febr. 1. 19:46
 28/28 anonim ***** válasza:
68%

"De azért nem fogok opelt vagy suzuki autót venni, mert ismerkedni szeretnék.

Ha valaki így elfogad, akkor elfogad."

Meg mindig nem erted. Nem az a baj, hogy draga cuccaid vannak, hanem, hogy mutogatod oket, hivalkodsz veluk. Igy csak azokat fogod vonzank, akik a penzed miatt vannak veled.

2015. febr. 2. 05:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!