Más is szereti megmutatni hogy mennyi pénze van, és milyen értéktárgyai vannak, ha megy valahova?
Ne ítéljen el senki, de nem átlag családban nőttem fel.
Jó iskolák, külföldi tanulmányok, iskolai szünetekben nyaralások a családdal.
Nekem természetes volt, hogy a jogsi megszerzése után egyből autóval fogok járni iskolába.Így volt ez a középiskolában és az egyetemi évek alatt is.
Igaz hogy kaptam a felsőkategóriás(luxus) autómat, de akkor is a családi vagyonba számított, amit én használtam, hiszen családtag voltam.
Természetes volt, ha moziba, szórakozóhelyre, vagy esetleg heti nagybevásárlásra megyek, kiöltözök szép/drága ruhákba, ékszer és úgy megyek, hogy lássák egy magasabb társadalmi osztályba tartozom.
Mindezzel senki nem néztem le, csak szerettem volna ha látják, hogy mindezt megengedhetem.
Mostanában vettem észre hogy randiknál némelyik nőnek ez nagyon zavaró!
DE MIÉRT?
Tudnátok erre válaszolni?
Ma már egyáltalán nincsenek "osztályok", régen ez nem csak azt jelentette, hogy az arisztokraták meg voltak tömve pénzzel, hanem hogy minden világnyelvet beszéltek, az etikettet és társasági szabályokat kifogástalanul ismerték, a becsületükért az életüket is feltették, az összes divatos táncot magas szinten űzték, a politikával pedig pontosan tisztában voltak.
Nekem, bár nem a születésem miatt, hanem a saját erőmből, van mit tejbe aprítani, de mindig a társasághoz öltözök, van amikor rokonoknál betonozok, disznóvágáson böllérkedem, és van amikor sofőrrel érkezem. Nekem kell alkalmazkodnom a szokásokhoz, nem másoknak hozzám, ezt is meg kell tenned, ha úriember akarsz lenni. Úgy hangzol, mint akinek a legnagyobb erénye a pénze és a származása, ez pedig még magasabb körökben is furcsán jön ki.
Azok akik itt burkoltan lehordanak.
Ti is felveszitek a legszebb ruháitokat, meg szerettek a legjobb ruhákba felöltözni, esetleg a legjobb kocsit vagy telót megvenni, amit tudtok.
ÉN IS.
Szóval én nem nézek le senkit ahogy írtam, de ti ezért mert más esetleg megengedheti ezt magának, hogy pl maseratti autóval menjen valahova, akkor az már elítélendő.
Esetleg ha randira megyek, akkor ez rossz dolog, mert családi ékszer van rajtam?
Azért zavaró sokaknak, mert a viselkedésed alapján felsőbbrendűnek gondolod magad másoknál. Ez 100 éve még talán működött volna, de ma már röhejes és szánalmas. Elhiszem, hogy ebbe születtél és beléd lett nevelve, de ideje elkezdeni újragondolni ezt a családi hagyományt, mert a hátatok mögött röhögnek rajtatok. (Remélem ezt nem tőlem hallod először.) Senki nem szereti, ha valaki még büszke is a felsőbbrendűségi komplexusára.
"lássák egy magasabb társadalmi osztályba tartozom"
Ha valóban úgy gondolod, hogy oda tartozol, akkor csak még szánalmasabb vagy. Tudod manapság az embereket az eredményeik alapján ítélik meg, és akinek a segge alá raknak mindent, amiért a kisujját sem kell mozdítania, az mások szemében egy nagy senki. Szóval duplán kínos ez rád nézve: Egyrészt semmit nem tudsz felmutatni az életben, amit te értél volna el (és még így is neveltek, hogy ez így rendben van!), másrészt ezt még büszkén reklámozod is. Gratulálok! :DD
Sokan ezt nem értik, mint ahogy itt is pár válaszíró.
Ez nem apuci pénze!
nem új gazdagok vagyunk, ahol apuci valami ügyeskedéssel megkeresi a pénzt, és a család meg utána szórja szanaszét.
Én és az elődeim több ükrokonom is ebben nőtt fel.
Jómódban.
Felhalmozódott az ami van, itt nem apuci pénze a téma, hanem itt családi összefogás és erő van.
Sokan ezt nem értik, mint itt is sokan.
Ha írtok légy szíves ezt vegyétek figyelembe.
"Én és az elődeim több ükrokonom is ebben nőtt fel. "
Ezt mindjárt gondoltuk, mert ha apád dolgozott volna meg érte, akkor embert nevelt volna belőled. És hogy az értetlenségedet csillapítsuk, a válaszok mind azt segítenek neked megérteni, hogy miért néznem rád furán mások, miért tartanak idiótának, beképzeltnek, nímandnak. Szóval mindenki a kérdésedre válaszolt, próbáld kiolvasni belőle a hasznos tartalmat.
...Ja és ne a pénzről beszélj itt, hanem erről a mondatról:
"egy magasabb társadalmi osztályba tartozom"
"Ti is felveszitek a legszebb ruháitokat, meg szerettek a legjobb ruhákba felöltözni, esetleg a legjobb kocsit vagy telót megvenni, amit tudtok."
Nem. Ruhakbol gyakran a turkaloban szebbet lehet talalni, mint a boltokban. Nekem is van Zara kabatom meg noname kinaim is, nem a Zarat hordom tobbet. Telobol valoban jot veszek, de nem azert, hogy mutogassam, hanem mert szuksegem van ra kulonbozo okokbol. Kocsinal meg annyi szamit, hogy menjen es lehetoleg ne akarjon szetesni minden gyorsulasnal.
Csaladi osszefogas... te mennyit tettel hozza? Mert ha semmit, esetleg a szuleid kapcsolatait felhasznalva bejutottal valami jo pozicioba, de semmivel nem vagy ugyesebb, okosabb vagy talpraesettebbb, mint a tobbiek, akkor az csak "apuci penze".
"Kérdező gondolj bele, hogy mi lennél akkor, ha nem lenne egy vasad se, se neked, se a családodnak? Én éppen olyan ember lennék, mint most, maximum lenne egy-két rossz hónapom, aztán felállnék. Te egy senki lennél pénz nélkül."
Na ezt már szeretem, jó tartalmas választ írtál, de süt belőle a kisebbségi komplexus.
Ha dolgozni kényszerülnék pénz nélkül?
Gazdaságpolitika/pénzügy területén eltudnék helyezkedni,valószínűleg középvezetői szinten kezdenék.
Ehhez kellett a jó/kiemelkedő tanulmányi eredmény, és gyakorlat.
Nehogy már azt hidd mindez csak úgy van.
Keményen tanultam itthon és külföldön is, hogy elismerjenek, és ne hozzak szégyent a családra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!