Előítéletes vagy, a pszichológusodnak igaza van. Szerintem semmi baj nincs vele, ha te így gondolkodsz, ez a te véleményed és jogod van hozzá, ahhoz is, hogy ezt megoszd másokkal. Az, hogy vannak elképzeléseid, hogy milyen életet szeretnél magadnak a jövőben, az pedig mindenképpen egy jó dolog. Én úgy gondolom, hogy ma nem lehet megmondani, hogy mi a sikeres élet titka (anyagi szempontból illetve munka szempontjából). Szerintem egy jól fizető, biztos álláshoz a tudás mellett szerencsére is szükség van. Én úgy gondolom, hogy az a legjobb, ha az ember több lábon áll, több mindenhez ért mert így könnyebben el lehet helyezkedni. Szerintem teljesen változó, hogy kik keresnek jobban, ez több mindentől függ nem csak a végzettségtől. Egy diploma mindenképpen hasznos és én úgy gondolom, hogy több lehetőséget és könnyebb utat biztosít az ember számára. Míg egy szakmunkás is kereshet sok pénzt, ha jó helyen dolgozik, de a munkahely az mindkét esetben egy fontos szempont. Egy kisvárosban, ahol már a 200. hegesztőt képzik valószínűleg nem fog tudni elhelyezkedni a 201. sem és én úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy valaki szakmunkásként igazán jól keressen keményen kell dolgozni és tényleg jól érteni kell a szakmát. Egy diplomás esetében pedig, sokszor a diplomát fizetik, azt, hogy az illető mennyit tanult és én szerintem ezzel sincsen baj mert az sem volt egyszerű és ugyanúgy megérdemli a pénzét. Szerintem a szellemi illetve a fizikai munka is tud igen megterhelő lenni. A baj a gondolkodásoddal inkább ott van, hogy mint ember is megkülönbözteted őket, olyan szempontból, hogy butának és kevesebbnek tartod őket, lenéző vagy velük. Én is mindenképpen diplomát szeretnék, ami azt illeti kettőt, ez az én döntésem, de ettől függetlenül nem tartom kevesebbnek azt, aki mondjuk egy gyárban dolgozik mert ő is ugyanolyan ember mint én vagy te. Az, hogy emberileg milyen, hogy milyen a személyisége, közvetlen-e, jóindulatú-e, barátságos-e stb. nem attól függ, hogy milyen munkát végez. Orvosok között is van bunkó vagy alkoholista meg autószerelők között is van ilyen. Én nem ítélek el emiatt mert a rossz tapasztalatok nagy hatással tudnak lenni az emberre. Nálunk a városban például van egy ipari iskola, ide tulajdonképpen normális szülő nem íratja a gyerekét mert hetente kint van a rendőrség mert egymást verik a diákok és a tanárokkal is előfordult, drogügyek vannak, egyszóval elég rossz híre van az iskolának és a többségükből nem is lesz senki mert nem tanulnak. Nyilván vannak kivételek és természetesen nem is minden szakiskola ilyen, de mivel nálunk ilyen a helyzet ezért sokan rögtön ezekre a dolgokra asszociálnak. Mindenképpen gondolkodj el ezeken a dolgokon mert szerintem az, hogy te diplomát akarsz és szerinted az éri meg és fontos meg stb. az rendben van, de mint ember nem ítélheted meg így őket mert még, ha sok ilyen esettel is találkoztál nem lehet ráhúzni mindenkire mert az általánosítás és igenis vannak kivételek.