Miért nem tudják az emberek, hogyan írják helyesen? Meg csináltam, ki vágták, be tettem?
Figyelt kérdés
:'D
Ők hol voltak általános iskolában? A csinálnákot és társait már nem is említeném...
2015. jan. 26. 14:04
1/8 A kérdező kommentje:
Facebookon látom ezeket, olyan ismerősök kommentjei, akikről azért azt gondolná az ember, hogy van egy kis eszük, de nem! Nem vagyok "nyelvtan náci" de ha már magyarok vagyunk, tudjunk magyarul írni.
2015. jan. 26. 14:07
2/8 anonim válasza:
Ez engem is nagyon idegesít, sokszor olyan érzésem van, hogy az én agyam is leáll ezektől. Csak döbbenten olvasom a hozzászólásokat és nem akarom elhinni.
3/8 anonim válasza:
nyilván az általános iskola MELLÉ jártak:P
4/8 Kései Sirató válasza:
Engem is irritál, hogy az igekötők helesírásáról fogalmuk sincs egyeseknek.
Ha az ige előtt áll, nem írjuk külön.
Pl. meghalok, elájultam, stb.
5/8 anonim válasza:
Nem tudom, hogy csinálják, de én biztosan nem engedném ki őket a nyolcadikból.
Mondjuk, van egyfajta bája, amikor éppenséggel egy úgynevezett "nemzeti érzelmű" ír pocsék helyesírással.
6/8 anonim válasza:
Az a kedvencem amikor felmegyek egy +18-as lövöldözős játék szerverére és valaki leírja, hogy fénképezni. vagy vitszes. Agyhalál
7/8 anonim válasza:
Én a szallagavatótól akadok ki. Aki eljut a szalagavatóig, az kijárta az általánost meg 4 középiskolát. S a szalagavató közeledtével naponta 100-szor látja leírva, erre neki szallag. Bőszítő.
8/8 A kérdező kommentje:
Tegnap hirdetéseket nézegettem és igazi gyöngyszemekre akadtam! A teljesség igénye nélkül: Szöllő! Hejség! :D
2015. jan. 30. 22:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!