Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jogom van-e bárkit és bármit...

Jogom van-e bárkit és bármit utálni bármilyen nekem tetsző okkal vagy épp minden ok nélkül? Szerintem ez olyan elemi kérdés, hogy feltenni is felesleges mert a válasz nem lehet más csak igen.

Figyelt kérdés

De úgy tűnik ezt nem mindenki gondolja így.

Szerintem jogom van utálni bárkit és bármit akármiért vagy éppen „csak”.

Utálhatom a cigányokat, zsidókat, négereket, marslakókat akárkit és ha megkérdik miért? Hát mert CSAK!

És ez a csak nem azt jelenti, hogy az utálatomnak ne lenne tudatos vagy nem tudatos oka, hanem az, hogy senkinek semmi köze hozzá és senki nem számoltathat engem el, miért is utálom X-et, Y-t.

Van oka, de mi köze hozzá bárkinek. Miért utálom? Csak.

Szerintem ez annyira evidens és megkérdőjelezhetetlen, hogy nem is értem hogy meri bárki is kétségbe vonni ezen jogomat?

Aztán lehet erre mondani, hogy mi lesz ha X is elkezd engem utálni? Hát utáljon. Ő dolga, én lesz*om.

Az a bajom, hogy neki nem olyan színű a bőre mint nekem? Igen, az. És?

Meg se nézem milyen ember ő valójában, hanem már eleve rásütöm a bőrszíne miatt hogy biztos ilyen meg olyan és utálom? Igen. És?

Valakinek ez nem tetszik? Hát ne tetsszen. Gondoljon rólam amit akar.

De a jogomat, hogy azt utáljak akit akarok, hogy azzal szívjak vagy ne szívjak egy levegőt akivel akarok hát ezt ne merje senki se elvitatni tőlem!

Ja hogy lehet rasszistának tetszem lenni? Lehet hogy az vagyok. És?

2015. jan. 22. 08:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg minek írod oda a fő kérdésbe, hogy OK NÉLKÜL??
2015. jan. 22. 11:04
 12/20 A kérdező kommentje:

bármilyen nekem tetsző okkal vagy épp minden ok nélkül

így szólt a kérdés, csak mivel a kérdésnek limitált a terjedelme nem írhatok regényt oda.

2015. jan. 22. 11:04
 13/20 Kései Sirató ***** válasza:
Kellene keresned minimum egy ideggyógyászt, hogy felírjon valamilyen nyugtatót. A saját érdekedben, kérdező.
2015. jan. 22. 14:20
 14/20 anonim ***** válasza:

"És milyen jogon vertük be a pofájukat? A legősibb jogon: az erő jogán! Mert mi erősebbek vagyunk."

Ebbő a válaszodból egyértelmű most már számomra, hogy orvosi eset és egy beteg elme vagy!

Remélem egyszer találkozol egy nálad erősebbel, aki hasonlóan "gondolkodik", és majd jól beveri a pofád, mondjuk csakazért, mert előtte állsz a sorban, vagy nem tetszik a kabátod színe, és majd együttérzel vele, miért tette. Mert ő az erősebb és joga van beverni azt az aberrált elmebajos képed. Vagy csak elveszi a pénzed, mert ő az erősebb, és ez a legősibb jog...ez bolooond....

2015. jan. 22. 14:36
 15/20 anonim ***** válasza:

Persze, azt utálsz, akit csak kedved tartja.

De nem ütheted, verheted meg, nem bántalmazhatod, és tiszteletben kell tartanod az ő jogait is.

2015. jan. 22. 15:46
 16/20 anonim ***** válasza:

"Ha egy szobában van 10 ember 1 órája és odajön 2 ember, amely 2 ember a jó ideje ott levő 10-nek nem tetszik bármilyen okból, nehogy már azt mondjuk hogy a 10 menjen ki! "

Ha az újonnan bejövőnek joga van ott tartózkodni, akkor pusztán a nem tetszés okán nem lehet jogosan távozásra szólítani.

Az erőszak oldalára: no comment, az más kategória, nem tartozik a demokrácia körébe, adott esetben büntetőjogi kategória.

2015. jan. 22. 15:57
 17/20 A kérdező kommentje:

Menjék ki a nyóckerbe sötétedés után egy jobb ruhában kezedben egy drágább mobillla és megtudod mit jelent az erősebb joga és mennyire a legelemibb dolog ez.

Van menj egy börtönbe. Aztán utána pofátzz hogy bolond vagyok, ha néhány kan dakota lefog és seggbedug.

Aztán filozofálj el az erősebb jogáról.

"mert ő az erősebb, és ez a legősibb jog...ez bolooond...."

2015. jan. 23. 08:44
 18/20 anonim ***** válasza:
nem a kozepkorban elunk.
2015. jan. 23. 09:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Gyanús nekem ez a mondandóm végére teszem az idézetet...Ez a kérdező szerintem már vagy 20 hasonló provokatív kérdést írt már ki, úgy néz ki ebben leli örömét.
2015. jan. 23. 12:20
 20/20 anonim ***** válasza:
Aha, kérdező, szóval te a dakoták értékrendjét követed...ezt valahogy sejtettem...:D nyomorult...
2015. jan. 23. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!