Titeket nem szomorít el teljesen, hogy egyre kevesebb gyerekbe nevelnek értékeket?
Vicces, hogy pont a rákot hoztad fel, amit még ugyanúgy nem tudnak normálisan gyógyítani, mint korábban. És ha már itt tartunk, lényegesen több, és egyre több a rákbeteg manapság, szóval miről is beszélünk? Igenis, ha az ember kicsit náthás, vagy hőemelkedése van, akkor a saját érdekében szenvednie kell egy kicsit, hogy a szervezete erősebb legyen. Ezt nem én mondtam, hanem elismert orvosok, nyugodtan nézz utána. Persze nem arról van szó, hogy 40 fokos lázzal ülj meg a fenekeden, még mielőtt ezzel jönnél. De ha az ember mindenféle nyavajára kapásból bekapkodja a bogyókat, az hosszú távon nem fog segíteni. Fejlődjön a gyógyszeripar, de ne marketingben.
Jó, most pont Ausztriát hoztad fel, mert ott nyugi van, de lehetne több másikat írni, ahol már igencsak szarban lennénk. Az addig oké, hogy egyre több helyre nem kell vízum meg szabadabb az átjárás, de ha nem szabályozzák rendesen (márpedig nem), akkor a negatívumok sajnos felülkerekednek. Persze ameddig csak utazgat meg nyaralgat az ember, addig hajlamos figyelmen kívül hagyni a nyilvánvaló problémákat.
Az UNICEF-et meg mondd annak a több ezer civil áldozatnak, akiket ez már a legkevésbé sem vigasztal és gondolom köszönik szépen, hogy a háttérben(!!!) segítettek nekik. Milyen kiállás is ez tulajdonképpen? HA egyáltalán tett bármit is az UNICEF, akkor hogy beszélünk kiállásról, mikor senki nem látott semmit? Ez minden, csak nem kiállás.
Nem az MTV-t bambulom, ennél lehetnél konkrétabb. Imádom a zenét, szóval elég jól kiismerem magam rengeteg stílusban az elektronikustól a kemény zenéig. De blues, jazz, komolyzene, jöhet bármi. Fogalmam sincs, te hol látsz olyan fejlődést.
Egyre több iskola nyílik olyan helyeken...jó, a legtöbbjükben nincs olyan szintű oktatás, azt remélem tudod. Legalábbis Afrikában, az ázsiai jelenség meg nem új, de ott is csak a kínaiak meg a japánok húzzák fel. Igen, azt merem állítani, hogy butulnak az emberek, ha nem is rohamléptekkel, de szépen lassan. Meg lehet nézni a generációs különbségeket, csak hogy ne különböző földrészeket hasonlítgassunk össze.
"Vicces, hogy pont a rákot hoztad fel, amit még ugyanúgy nem tudnak normálisan gyógyítani, mint korábban."
Fun fact: Egy kísérlet során sikerült eltávolítani az összes elrákosodott részt egy sejtből!
Gyógyszer talán volna rá... de ne akarjunk kőkemény gazdaságpolitikát keverni a dologba.
"És ha már itt tartunk, lényegesen több, és egyre több a rákbeteg manapság, szóval miről is beszélünk?"
Ezt kétlem.
"Igenis, ha az ember kicsit náthás, vagy hőemelkedése van, akkor a saját érdekében szenvednie kell egy kicsit, hogy a szervezete erősebb legyen. Ezt nem én mondtam, hanem elismert orvosok, nyugodtan nézz utána. Persze nem arról van szó, hogy 40 fokos lázzal ülj meg a fenekeden, még mielőtt ezzel jönnél. De ha az ember mindenféle nyavajára kapásból bekapkodja a bogyókat, az hosszú távon nem fog segíteni. Fejlődjön a gyógyszeripar, de ne marketingben."
Szerintem te csak belém akarsz kötni és titkon pontosan érted, miről kerepelek.
"Jó, most pont Ausztriát hoztad fel, mert ott nyugi van, de lehetne több másikat írni, ahol már igencsak szarban lennénk."
Ki lenne szarban? Egy gyerek? Egy nő? Egy idős ember? Egy orvos? Egy munkás? Egy követ? Egy katona? Egy milliárdos?
Szerintem megint azért írod ezt, mert "Csak!"
"Az addig oké, hogy egyre több helyre nem kell vízum meg szabadabb az átjárás, de ha nem szabályozzák rendesen (márpedig nem), akkor a negatívumok sajnos felülkerekednek. Persze ameddig csak utazgat meg nyaralgat az ember, addig hajlamos figyelmen kívül hagyni a nyilvánvaló problémákat."
Az ostoba turista, igen. De nem mindenki ostoba turista.
És úgy amúgy: nem beletörődni kell, hogy szar a helyzet, hanem tenni ellene.
"Az UNICEF-et meg mondd annak a több ezer civil áldozatnak, akiket ez már a legkevésbé sem vigasztal és gondolom köszönik szépen, hogy a háttérben(!!!) segítettek nekik. Milyen kiállás is ez tulajdonképpen? HA egyáltalán tett bármit is az UNICEF, akkor hogy beszélünk kiállásról, mikor senki nem látott semmit? Ez minden, csak nem kiállás."
Szóval csak akkor igazi és megtörtént dolog valami, ha lehozza a tévé, hm? Ezt akarod mondani?
"Nem az MTV-t bambulom, ennél lehetnél konkrétabb. Imádom a zenét, szóval elég jól kiismerem magam rengeteg stílusban az elektronikustól a kemény zenéig. De blues, jazz, komolyzene, jöhet bármi. Fogalmam sincs, te hol látsz olyan fejlődést."
Magam körül, az interneten... ha kinyitom a szemem. Úgy beszélsz, mintha nem lennének a világon feltörekvő bandák. Mintha nem lennének csordulásig tele reményekkel a fiatalok. Mintha nem lennének idealisták. Mint már mondtam: attól, hogy nem látsz valamit, nem azt jelenti, hogy nincs, nem létezik.
"Egyre több iskola nyílik olyan helyeken...jó, a legtöbbjükben nincs olyan szintű oktatás, azt remélem tudod. "
Milyen szintű? Amit a fehér, privilegizált európai szülő megadhat a gyerekének? Nincs, tényleg. De van. És ez már Valami.
"Igen, azt merem állítani, hogy butulnak az emberek, ha nem is rohamléptekkel, de szépen lassan. Meg lehet nézni a generációs különbségeket, csak hogy ne különböző földrészeket hasonlítgassunk össze."
Erre egy szép hosszú szöveget írtam, de inkább kérdezek: mire gondolsz pontosan?
Egyre kevesebb dologra van türelmem reflektálni, mert vagy csúsztatsz, vagy nem is reagálsz érdemben.
"Ki lenne szarban? Egy gyerek? Egy nő? Egy idős ember? Egy orvos? Egy munkás? Egy követ? Egy katona? Egy milliárdos?"
Ennek most így mi értelme volt? Rólunk volt szó, civilekről, te írtad.
"Szóval csak akkor igazi és megtörtént dolog valami, ha lehozza a tévé, hm? Ezt akarod mondani?"
Nem, nem ezt akarom mondani. Hanem azt, hogy hagyták folyni az egészet, aminek vérengzés lett a vége, és nem álltak ki nyilvánosan (vagy inkább sehogysem), ahogy azt kellett volna. A történtek magukért beszélnek.
"Magam körül, az interneten... ha kinyitom a szemem. Úgy beszélsz, mintha nem lennének a világon feltörekvő bandák. Mintha nem lennének csordulásig tele reményekkel a fiatalok. Mintha nem lennének idealisták. Mint már mondtam: attól, hogy nem látsz valamit, nem azt jelenti, hogy nincs, nem létezik."
Attól nem indul valami fejlődésnek, mert vannak feltörekvő fiatalok. Persze kell az is hozzá, de önmagában nem elég. A legtöbb reményteli fiatal csak másolja a nagyokat nulla egyéniséggel és kreativitással. Hol van már a pezsgő és friss underground, ami mentén korábban elindult egy csomó zenei evolúció egymással párhuzamosan(!)? Sehol.
"Milyen szintű? Amit a fehér, privilegizált európai szülő megadhat a gyerekének? Nincs, tényleg. De van. És ez már Valami."
Jaja, valami. Csak éppen nehezen összevethető a kettő, és gondolom te is tudod, hogy melyik a mérce. Nem az afrikai iskolák lesznek a mértékadóak.
"de inkább kérdezek: mire gondolsz pontosan?"
Arra, hogy régen többet követeltek, és többet is teljesítettek. Ma már csak az nem megy egyetemre, aki nem akar. Ezt gondolom te megint pozitívan fogod fel, csak az a helyzet, hogy így feleannyira sincs megbecsülve, és már az oktatás sem olyan. Ma már több suliban is rendkívüli szülői értekezletet tartanak (elit gimnáziumokról van szó), mert az osztály háromnegyede bukásra áll. Ilyen hol fordult elő régen? És akkor az erkölcsi normákat meg a tisztességes viselkedést nem is mondtam, pedig ezek mind összefüggenek az intelligenciával.
A kérdező jókat ír...
Zenei téren borzalmasan szarul áll a világ, undorító elk**vulás van jelen az egész zeneiparba, film ügyileg is kb. ez a helyzet.
Játékok terén is borzalmas a színvonal egyre könnyebb, egyre drágább, és egyre több mindenért kell fizetni.
Én csak azt látom, hogy mindenhol a pénz a lényeg, de igazából k**vára sokkal lejjebb vagyunk, mint 10-20 éve, csak annyi a különbség, hogy a technikának köszönhetően sokkal szebb minden, de ez is csak mai szemmel pozitív, mert akkor meg az volt a legjobb...
A média elképesztő butítást végez, és ez csak rosszabb lesz, figyelembe véve az elmúlt 5 évbe, mit művelt az emberrel a f#szbúk.
Gyógyszerek terén is azt látom, hogy egyre több van, de igazából minek? Ez is csak a pénzre megy.
Persze azért közbe pozitív dolgok is történnek, egyre több mindent tudnak egyre jobban végezni az orvostudományba stb. de összességében akkor is egyre szarabb minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!