Akkor ne mosakodjunk mindennap?
Attól, hogy nem végzel, még ugyan úgy izzadsz.
Én nem tudnék úgy elmenni aludni, hogy az aznapi izzadság rajtam van. Plusz igaza van az elsőnek.
Szerintem kényelmesebb akkor is egyben lezuhanyozni mint "félmunkát" végezve hónaljat mosni, meg hajlatokat. Meg ha már hajlatok...elöl, hátul, hónalj, térd, az arcbőr is zsírosodik, az ember keze is erősen zsírosodik, a láb is koszos lesz, vagy zokniba izzad.
Egy gyors langyos vizes letusolással azért nem szárad ki úgy a bőröd mintha minden nap fél óráig állnál a forró vízben.
Egyszerűen így érzem kényelmesebbnek.
Szerintem télen elég 2-3 naponta kivétel a piszkos munka vagy edzés után. Én a magam által készített természetes szappan mosdok már több mint 2 éve, nem szárítja a bőrőm.
Nyáron azért minden nap szoktam a 40 fokokban mert nagyon izzadós vagyok és a bőrömre ragadt por meg kipufogó gáz érzem, hogy tapad. De minden esetben csak zuhanyzok. Egyedül sérülésnél fürdés és a takarékos zuhanyfejjel elég kb 15-20 liter víz egy alkalomra. (Ha előbb jönne a melegvíz még kevesebb.) Egyik ismerősöm fürdik minden nap. Mindig feltölti legalább félig a kádat. Próbáltam már mondani neki, hogy mi lenne ha néha zuhanyozna és nem pazarolná a vizet. Nem érdekli a környezet ő szeret fürdeni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!