Miért van az hogy egy kedves és végtelenül szerény
embert aki mindenkinek segít ha kell, az emberek nagy
része kihasználja?
Figyelt kérdés
kihasználják és semmi hálát nem mutatnak felé mint ha nem is segített volna nekik soha mint ha tök természetes lenne? és a pláne az hogy csak addig kedvesek vele míg segít nekik. Tehát megéri ilyennek lenni hogy mindenkivel kedvesek vagyunk udvariasak és segítünk embertársainkon?
2015. jan. 13. 13:13
1/6 anonim válasza:
Hm, pont tegnap vesztem össze az egyik levelezőtársammal, aki hasonlóan vélekedett, csak teljesen félreértett és azt szűrte le, amit te mondasz.
Egyébként talán azért, mert az emberek többsége önző és próbálják kihasználni a gyengéket.
Persze azért nem kell általánosítani, még így is sokan vannak, akik kölcsönösen segítik egymást.
2015. jan. 13. 13:16
2/6 anonim válasza:
Meg. Néha fáj, mikor én nekem lenne szükségem segítségre és senki nem hajlandó akár csak egy telefont megemelni a kedvemért, de legyen bármilyen bunkó is valaki velem az én lelkemnek mindig jól esik, ha tudok segíteni. Nekem nem fáj és nem megerőltető, hogy megteszek értük valamit, akkor miért ne tegyem. Pont az ilyen helyzetek után jövök rá, mikor érzem, hogy milyen rossz, hogy nekem nem segítenek, hogy ők pontosan ugyanezt élik meg akkor, amikor nekik nem segítenek.
2015. jan. 13. 13:17
3/6 anonim válasza:
A válasz baromi egyszerű: mert hagyja.
2015. jan. 13. 13:25
4/6 anonim válasza:
Nem hagyja.
Ez egy emberi tulajdonság. Ezt kellene sokaknak felfogniuk akik támadják az önzetlen, segíteni akaró embereket. Főleg ha jószívűek is! De ne keverjük össze azzal, ha pl. valaki érdekből furikáztatja az ismerőseit, de ez csak egy példa, az nem önzetlenség, egyszerűen csak be akar vágódni az illető.
Én is szeretek segíteni, olyanon is, aki nem érdemelné meg. Így működik a világ. Keveset kapok vissza, dehát ez van. Akik meg álszent önző egoisták, és nincsen bennük meg ez az érzés, le lehet őket nézni, rosszat kívánni nekik, de ők meg olyanok, kevés lojalitással, nagyon kevés empátiával születtek.
2015. jan. 13. 13:39
5/6 anonim válasza:
Az önzetlen segítségnek is meg van a maga haszna, addig a segítő is hasznosnak, fontosnak érezheti magát, olyannak, aki számít és amikor már nincs szükség a segítségére (épp ez a segítség lényege, hogy szűnjön meg a probléma), akkor nem lesz rá szükség. Ez törvényszerű. A másoknak segítő embereknek barátokat kellene találniuk. Egyáltalán nem rossz tulajdonság a segítés, de nem így kell barátokat szerezni. És nem kell mindig kedvesnek lenni, különösen akkor nem, ha valaki megbántott. Igaza van annak, aki azt írta, hogy nem szabad hagyni, de hát senki nem gondolatolvasó, honnan tudnák mások, neked mire van szükséged?
2015. jan. 13. 15:25
6/6 anonim válasza:
nem egoizmusból de én is segítőkész, kedves vagyok éppen ma történt velem, hogy az egyik ''kedves" osztálytársam elmondott minden kétszínű dögnek, mert már talælt helyettem mást akit ki tud használni... biztos a ''túlélő ösztönük" hajtja őket...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!