Mindenkinek megfelelni?
21 éves vagyok, és eddig próbáltam olyan életet élni, hogy senkinek se szúrjam a szemét, senkinek ne legyek útjába, hogy mindenki szeressen. Mostanra értem el azt a szintet, hogy már ez nem érdekel.
Az utóbbi időben egyre több haragosom lett, akik minden ok nélkül megutáltak. Eldöntöttem, hogy én ettől még jót fogok aludni! Mindig önzetlen voltam, inkább másokon segítettem, mint magamon ( ha valakit nagyon megsajnálok, annak mai napig segítek!), de a sokszoros pofáraesések valahogy kiábrándítottak.
Olyan emberek estek nekem, akiket támogattam, akik mellett kiálltam, akiket szerettem, akiket barátommá fogadtam. Nem voltam soha gonosz vagy álnok.
A kérdésem az, hogy ti hogy győztétek le azt a félelmet magatokban, hogy mindig mindenki szeressen, kedveljen titeket?
A Earl-ős komment vagyok:
Nem kell mindig mindenkinek segíteni, egyből jelentkezni a feladatokra, mert akkor tuti rászálnak az emberre és megtanulják, hogy ővele mindent megcsinálhatnak, stb. Mérlegelni kell, hogy ki az, akinek tényleg érdemes segíteni, azt is úgy kell, hogy nem te, hanem vagy a segítség kérő maga, vagy veled együtt végezzétek el azt az X feladatot. Ez azért fontos, mert akkor ebből ő is tud tanulni. A másik fontos dolog, hogy nem lehetsz mindig mindenért felelős: nem mindig tudsz segíteni a másiknak úgy, hogy az mindenkinek megfelelő legyen, de te legalább megpróbáltad. Ha ez neki nem jó, nem elég, akkor vessen magàra az illető, de te ne vedd a szívedre a következményeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!