Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek ettől rasszista...

Szerintetek ettől rasszista lennék?

Figyelt kérdés
Szóval felmerültek bennem kételyek ezzel kapcsolatban.Van egy arab barátnőm, volt régebben egy cigány barátom és egy szerb is.Semmi bajom nem volt velük szerettem őket bár a szerb a vége felé kicsit bekattant de ezt nem a származásának tulajdonítottam soha. Elég rossz környéken élek sok a roma származású erre felé és ha este hazafele meglátok egyet, aki kicsit is rosszabb kinézetű automatikusan elkezdek kicsit nyugtalankodni, ha pedig csapatban vannak félni. Sajnos ezt nem tudom befolyásolni de rasszista sem akarok lenni kicsit se, illetve még van egy olyan gondom, hogy azokkal szemben is eléggé kétesek az érzéseim, akik alpári stílusban, üvöltözve kommunikálnak az utcán(ez már viszont származástól független bár gyakoribb, hogy ezt nem magyartól észlelem de volt már arra is példa)
2015. jan. 13. 12:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
És a hasonlóan rossz arcú, de nem hiperpigmentáltakkal hogy állsz?
2015. jan. 15. 19:48
 12/15 anonim ***** válasza:

Pedig ezek fontos kérdések, amik 75%osak lettek.

A rasszizmus egyszerűen ott különböztethető meg, hogy ha behelyettesítesz más etnikumot és attól megváltozik a véleményed, akkor az faji alapú megkülönböztetés.

2015. jan. 17. 09:05
 13/15 A kérdező kommentje:
Magyarból is van, akitől kiráz a hideg de itt a mi lakótelepünkön általában, akik nem tudnak viselkedni azok inkább a cigányok.Voltak már cigány barátaim is, ezért nem azzal van bajom, hogy alapból nem magyar, hanem azzal, ahogy viselkednek és ők ezt normálisnak tartják és meg sem próbálnak elszakadni az esetleges családi viselkedési formáktól.Azt viszont igenis felvállalom, hogy a cigányok ezen csoportját nem bírom és idegesítenek.
2015. jan. 25. 22:29
 14/15 anonim ***** válasza:

Gettósodás és a társadalomba beilleszkedés ellentétben állnak.

Ha a fentiek miatt rasszistának hívnak mond el, hogy a tettek irritálnak, nem a hova tartozás.

2015. jan. 26. 08:40
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Lev Tolsztoj meséiben van ez a néhány sor,ami pont ide vág.

A farkas felfalta a juhot. A parasztok kézre kerítették a farkast és elkezdték verni. A farkas így szólt: - Azért kínoztok, mert szürke vagyok. - Nem azért, mert szürke vagy, hanem mert felfaltad a juhot - felelték a parasztok.

2015. jan. 26. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!