Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gyáva a férfi, ha megüt...

Miért gyáva a férfi, ha megüt egy nőt?

Figyelt kérdés

NEM provokálásnak szánom, de nem értem ezt a jelzőt erre a cselekedetre.

Ismerősömről jutott eszembe a kérdés. A felesége valami jelentéktelen dolgon annyira felkapta a vizet, hogy tombolt, mindent levágott a földre, üvöltött stb. A férje próbálta megnyugtatni, csak rosszabb lett. Nem foglalkozott vele, rosszabb lett. Utána elege lett a férfinak és lekevert a nőnek egy nagyobb pofont. Na akkor csönd lett, és lenyugodott.

(mindezt hallottam, mert a szomszédban laknak)

Erre a nő gyávának nevezte a férfit. De miért? Miért a férfi nyeljen le mindent, ha a nő nem tud magán uralkodni? Most lehetnek olyan válaszok, hogy "ott kell hagyni a fenébe", de gondolom ez az 1-szeri hiszti nem válóok.

Ha a nő megüt egy férfit, az miért nem gyávaság?

Persze senkit sem kell megütni, de ha ilyenre kerülne a sor.

2015. jan. 13. 11:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
33%

Nő és nő között rengeteg különbség van.

Van egy része, aki valóban kiprovokálja ezt.

Aztán ha megtörténik a baj, akkor jön a csodálkozás.

De vannak idegbeteg férfiak is, akik életük sérelmeit azon az egyvalakin akarják letölteni.

Mindenre van példa.

2015. jan. 13. 11:57
 12/20 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem az sem korrekt, ha a nő emeli a kezét a férfire. Fordítva meg pláne nem!

Ilyenkor nem a pofon a megoldás. Ott a jó öreg "hideg víz az arcba".

Az nőt verő férfi igen is gyáva, mert kihasználja az erő fölényét. És még buta is, mert nem tudja kezelni a helyzetet, a párját.

Egy esetben megbocsátandó a pofon, ha önvédelem. Vagyis, ha a nő kezdi a verekedést. De mint mondtam, senki részéről nem korrekt, ha megüti a másikat.

Én nő vagyok és soha nem emelem a kezem a páromra, ha nem értünk egyet. Elvárom, hogy hogy ez fordítva is így legyen. Bútor persze tört már, de egy idő után arról is leszokik aki normális, mert hát drága dolog pótolni.

2015. jan. 13. 12:11
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

Okos ember nem verekszik mert azt a majmok szoktak..Szóval nem gyávaság inkább primitívség ha veri az asszonyt.

Szépen mosolyogva meg kell várni míg abbahagyja a hisztit, de egy jottányit nem engedni az adott dologból amiért a hiszti kitört. Ugyanúgy mint egy hisztériás kisgyerekkel, ha látja hogy a hisztivel bármit is elér ,tehát ki tudja mozdítani a férjét a nyugalmából vagy el tud érni vele valamit,akkor csak rosszabb lesz a helyzet.

2015. jan. 13. 12:28
 14/20 A kérdező kommentje:

"Azért gyávaság, mert kihasználja az egyértelmű testi fölényét"

Milyen testi fölény b..szki? Szerinted egy férfi direkt teljes erőből akkorát üt, hogy a másiknak leröpül a feje? Menj már...

Mert egy nő nem tud hatalmasat ütni mi?

2015. jan. 13. 12:37
 15/20 anonim ***** válasza:
22%

A férfi szinte mindig testi fölényben van egy nővel szemben.

Igaza van valakinek, hogy ha a beszéd nem segít, akkor az ütésen kívül rengeteg dologgal lehet lenyugtatni.

Leöntöd vízzel, lefogod, amíg megnyugszik, bármi.

Nem kell rögtön megpofozni a másikat.

Ráadásul primitívség is megütni egy másik embert.

Tök mindegy, hogy nő vagy férfi.

Ha egy nő üt meg egy férfit, akkor ugyan az a helyzet, mint fentebb.

2015. jan. 13. 13:09
 16/20 A kérdező kommentje:

1 pofon mióta számít már "verésnek"? De most komolyan.

Ha a nő üti meg a férfit akár teljes erőből, akkor érdekes senki sem problémázik.

Láttam olyan videót, ahol a nő a férfi wc-ben erőszakoskodott, le akarta húzni a hapsi gatyáját, de az nem hagyta. Erre a nő tökön rúgta, majd jól bele is rúgott még párszor, és mind aki jól végezte a dolgát, elment.

És a videó alatt ezen csak nevettek, senki sem akadt ki...ellenben ha egy férfi 1-szer lekever egy pofont a nőnek, akkor mindjárt "gyáva, féreg, a verés nem megoldás" stb.

Nekem undorító ez a kettős mérce. A testfelépítésnek meg ehhez semmi köze.

2015. jan. 14. 11:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben egyetértek. Érdekes a két szituáció.
2015. jan. 14. 11:12
 18/20 anonim ***** válasza:
A társdalom jobban tolerálja ha férfi az erőszak áldozata, mint ha nő lenne. Erről van szó, az áldozat neme számít igazán.
2015. jan. 17. 09:32
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha egyszeri eset a hiszti, akkor túl lehet lépni rajta, lehet, hogy rossz napja van a nőnek, vagy "támad a vörös hadsereg" vagy ilyesmi. Akkor túl lehet lépni, hogy jól van, hadd dühöngjön magában. :) Ez tényleg nem ok szakításra.

A probléma az, hogy amit leírtál, abból 99%, hogy rendszeresen nyomatja a témát a nő. Na most, ha gyerekkorában nem nevelték meg (nem verésre értem), akkor mit kezdjen ezzel a férfi? Ha a nő nem is felnőtt, csak felnőtt korú hisztis gyerek marad, akkor az nem egyszeri hiszti és az már ok arra, hogy otthagyja a férfi a francba. Egyedül is jobb, mint egy hisztigéppel... :D

2015. jan. 18. 09:15
 20/20 anonim ***** válasza:
Mit vered már megint itt magad? Még hány kérdést akarsz erről kiírni? Nem tudsz kommunikálni,egy primitív senki vagy!
2015. jan. 20. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!