Hogyan lehet elfojtani a lelkiismeretünket?
Kamu célokat határozol meg. És a "cél mentesíti az eszközt" közhelyes bullshit dumát elhiszed.
De legbelül akkor is tudni fogod. Vagy másra kened, mint egy homokos talajon nőtt nemzedék....
Az a helyzet, én most megértem a kérdezőt, mert azt látom magam körül, hogy van olyan, amikor az emberek kollektíven fojtják el a lelkiismeretüket, és egymást támogatják, hogy ez működjön.
Komplett összeesküvésszerű kéz kezet mos kapcsolat alakul ki, hát „mit tehetnénk, ilyen az élet, és nézd, mindenki ezt csinálja körülöttünk” logikával egy álságos világot építenek fel maguknak, melyben önmaguk legitimálják a saját jellemtelenségüket.
Ezért érzek együtt a kérdezővel, én is szívesen kikapcsolnám a lelkiismeretemet, sokkal könnyebb volna az életem. De egyelőre még azzal biztatom magam, hogy amikor az ember már belesüpped a „jó lesz az úgy, úgysem veszik észre” mentalitásba, akkor tulajdonképpen már nem is él, csak vegetál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!