Egy naaagy fan kérdése:
Miért hívom magam "mi"-nek?
Figyelt kérdés
Ha nem figyelek magamra
- magamban beszélek, ami rossz, mert néha megkérdezik, hogy mit mondtam, nem értették.
- ilyenkor úgy beszélek magamról, hogy "mi" vagy "te". Pl. Valaki akit utálok elmegy mellettem: "csinálj úgy, mintha nem látnád". Szerencsére általában nem mondom ki hangosan, csak, ha elfeledkezem magamról.
Mi lehet ez?? :(
2015. jan. 10. 21:09
1/8 anonim válasza:
Talán azért E/2-ben beszélünk magunkhoz, mert E/1-ben viccesen hangzik a felszólító mód:
"Nyugodjak le! Csináljak úgy, mintha nem látnám!" :)
2/8 A kérdező kommentje:
:) Nem csak úgy mondom, akkor úgy is gondolom, hogy máshoz beszélek.
2015. jan. 10. 21:17
3/8 anonim válasza:
Ezt nevezik "királyi többes"-nek :)
4/8 Gabooorka válasza:
Én is beszélek magamban és már gondolkodtam ezen, és lényegében magamat szólítom fel, magamnak mondom a dolgokat, ha máshogy lenne ... (lásd: #1
5/8 A kérdező kommentje:
:D Akkor ez nem fura?
2015. jan. 10. 21:23
6/8 anonim válasza:
ez egyaltalan nem fura :D szerintem nincs is olyan ember, aki ne beszelt volna meg sajat magahoz. En is szoktam pl. "Ajj mar megint mit csinalsz?" "Jol van szep volt" "oke menni fog, megcsinalod"
igazabol tok vicces, amikor ezt csinalom es mindenki hulyen bamul ram :D
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! a :D
2015. jan. 11. 11:15
8/8 anonim válasza:
Mert hatalmába kerített a gyűrű,drágaszágom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!