Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nektek mennyi az IQ-tok?

Betonfagyi kérdése:

Nektek mennyi az IQ-tok?

Figyelt kérdés
Én kiskoromban csináltattam tesztet 117 jött később is aztán 115 egyszer 100 most meg 108 kezdek hülyülni vagy mi?

2015. jan. 3. 19:43
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
92%

Engem a barátom vett rá, hogy tegyek egy próbát néhány hete, az Online Mensa IQ-teszt azt írta hogy elértem a maximumot (125), efelett már nem tud mérni. Ha kíváncsi vagyok hogy mennyi pontosan, akkor menjek el hozzájuk, csináljak meg egy tesztet és ha 130 felett van akkor bevesznek tagnak. Ennyire viszont nem azért érdekel a dolog :)

20/f

2015. jan. 3. 23:39
 22/31 anonim ***** válasza:
81%

Ennyire viszont azért nem* érdekel a dolog.

Plusz nem kell ezt az IQ-tesztet készpénznek venni sem. Hiába nagy az IQ-m (egyetlen teszt szerint), ha közben halál lusta vagyok és pl egyetemen nem tanulok semmit, semmivel sem vagyok előrébb a többieknél. Sőt, most is éppen egy utolsó vizsgalehetőségre kéne készülnöm, ami ha nincs meg, akkor repülök. Ehelyett meg itt gyakorizok...

2015. jan. 3. 23:52
 23/31 anonim ***** válasza:
18%
Az a baj abba a klubba hogy csak ülnek hogy ők okosak oszt' kész.
2015. jan. 4. 01:06
 24/31 anonim ***** válasza:
Még suliban írtunk tesztet, úgy 18 évesen, az enyém lett a legmagasabb, 137 v 139, nem emlékszem pontosan, főképp logikai kérdések voltak. Már 30 fölött járok és nem mondhatnám, hogy mentem vele bármire is.
2015. jan. 4. 08:51
 25/31 anonim ***** válasza:

Hivatalos Mensa-teszt szerint 135 feletti. Efelett már nem ad meg pontos értéket.

Akinek esélye nincs bekerülni a klubba, az honnan tudhatná, hogy "csak ülnek oszt kész"?

2015. jan. 4. 11:07
 26/31 anonim ***** válasza:

Átlagos IQ-nak, 15-ös szórású IQ teszten (Magyarországon a legtöbb teszt ilyen) a 85-115 közötti IQ számít. Ide tartozik az emberiség 68,2%-ka. A mensa határa 130-nál magasabb IQ, a debilségé pedig 70 alatti IQ. Mindkét csoportba az emberek 2-2%-ka tartozik. És mint ahogy feljebb írták, valóban 17 éves kor körül állandósul az IQ érték. Addig előfordulhat, hogy egyszer valaki 82-es IQ-t ér el később pedig 130-ast, és bár később is lehet kisebb eltérés a mért IQ értékek között, azok nem túl jelentősek, legfeljebb 4-5-6 IQ pont.

Az IQ nem azért fontos, mert megmutatja ki mennyire okos, hanem inkább azt mutatja meg, hogyha két eltérő IQ-jú ember ugyanannyit foglalkozik valamilyen szellemi tevékenységgel, akkor nagy valószínűséggel a magasabb IQ-júnak fog jobban menni. Tehát szorgalommal lehet kompenzálni egy bizonyos határig, hiszen nyilván egy debil bármennyire is szorgalmas, még a nagyon lusta zsenik is okosabbak lesznek nála. Megjegyzem nagyon ritka, de van olyan ember, akinek az értelmi képességei nem függnek össze a mért IQ-jával, pl. voltak elmegyógyintézetben 125-ös IQ-val, de nobel díjat is kaptak vele. Mindezek ellenére az IQ nagyon jól mutatja, hogy ki mennyire intelligens, de nem szabad túl komolyan sem venni.

Egyébként nekem többször mérték az IQ-mat és mindig 155 feletti eredmény jött ki (feltéve, hogy a teszt maximuma nem ez alatt volt, mint pl. a mensa felvételi tesztje).

2015. jan. 4. 11:18
 27/31 anonim ***** válasza:
88%
Nekem az a furcsa, hogy ezek a tesztek logikai játékokból állnak. Úgy gondolom, egy olyan ember, aki a szobájában ül 20 éve, és cigizik, és rejtvényújság-előfizető, magasabb eredményeket ér el, mint Bill Gates vagy egy világot látott, sokmindent felépített és megélt ember. Szerintem nem az az intelligencia, hogy kilogikázom, hogy ha a felső sorban jobbra fordult a szürke kör, és kétszer át volt húzva a kocka, akkor mi kerül az alsó sorba.
2015. jan. 4. 11:26
 28/31 anonim ***** válasza:
Hogy itt mennyi ügyes,okos,átlagon feletti intelligenciával rendelkező ember van,azt a kutya mindenit!
2015. jan. 10. 20:07
 29/31 anonim ***** válasza:
Lenne esélyem bekerülni az okos klubba de az intelligencia pontos mértékét az emberekkel való játék adja meg és nem egy teszt.
2015. jan. 10. 23:21
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

#28-as válaszoló!

Gondolom azért látszik a válaszokból, hogy mindenkinek milyen magas az IQ-ja, mert akinek magasabb, az inkább válaszol a kérdésre, hiszen büszke eredményére és/vagy jobban érdekli az ilyen kérdések, könnyebben rátalál, mint egy alacsonyabb intelligenciájú. Emellett az is igaz, hogy az alacsonyabb IQ-jú embereket kevésbé érdekli, saját intelligenciahányadosa, és nem utolsó sorban, ha valakinek több eredmény is kijött, lehet, hogy csak a legjobbat osztja meg másokkal. Szóval szerintem egyáltalán nem furcsa, hogy ilyen eredményeket látsz.

2015. jan. 11. 00:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!