Az baj, ha beszédben valaki ezeket a szavakat így használja? És nem rövidíti őket, ahogy szokták.
Pl. szülinap helyett születésnapot mond, suli helyett iskola, tantárgyak neveit se rövidíti le mint mások a hétköznapi beszédben, hanem rendesen biológia, földrajz, testnevelés, így mondja őket.
Szóval erre gondolok, hogy amiket mások többnyire lerövidítve mondanak ki vagy írnak le, azokat a szavakat ő teljes alakjukban használja mindig, és szlenget se használ soha.
Titeket ez mennyire zavarna, ha egy ilyen emberrel beszélgetnétek?
Alapvetően nem probléma, viszont hosszútávon nagyon fárasztó és időrabló tud lenni és felveti, hogy a beszélővel valami nem 100%...
Például nekem egy autista ismerősöm beszél így, hogy "A bevásárlóközpontban vettem három darab péksüteményt, majd motorkerékpárral visszautaztam lakhelyemre, ahol bekapcsoltam a televíziókészüléket".
Holott mennyivel normálisabb a "A boltban vettem 3 db sütit, majd hazamotoroztam, ahol TVztem".
Én direkt kimondok hosszan minden szót, meg igyekszem szépen fogalmazni, csak mert várom, hogy valamit reagáljanak rá. De eddig semmi...
Szóval senki nem fog furcsának gondolni emiatt.
Bocs, előző vagyok.
A második x-en túl, nekem már imponáló ha valaki nem a gyerekes szlenget használja, hanem szépen beszél. Viszont, el kell ismernem, amit feljebb írtak, a bevásárlóközpontos, az már engem is leszívna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!