Lehetséges önként kigyógyulni a szociális fóbiából?
Én is az voltam sokáig..sőt ma is még , de szerintem a legegyszerűbb ha szembenéz vele..vagy én azt csinálom egy jóideje,hogyha új emberrel találkozok úgy viselkedek mintha ezeréve ismerném.. régen befeszültem nagyon.
Aztán az emberek azt hiszik nagyon nyitott vagyok ...:D Pedig ha tudnák,hogy ez nem ösztönös hanem én próbálkozok minél jobban:D
Lehetséges, de úgy könnyű visszaesni.
Könyvajánló: Andrew Matthews: Legyél boldog tinédzser! Nekem annak idején sokat segített.
Nem hiszem, hogy szembe tudna nézni vele így önszántából... Én meg próbálok segíteni, de legtöbbször megsértődés lesz a vége... Kicsit olyan, mintha még maga előtt is próbálná letagadni a fóbiáját. Vagy inkább mintha tudna róla, de próbálná figyelmen kívül hagyni és amikor szóba kerül egyből elutasítóvá válik...
Eddig annyira nem tűnt fel, hogy ilyen súlyos szociális problémái lennének... Nem szerette a nagyobb társaságokat eddig sem, de ami most van... Ma például elmentünk boltba és a bolt ajtaja előtt "behisztizett", hogy Ő nem hajlandó bejönni, menjünk haza, mert sokan vannak bent(kb 10 ember volt bent..) Hétköznaponként pedig kerülőúton kell közlekednünk úgy kb mindenhová, mert szerinte a főutcán túl sok ismerőssel találkoznánk. Nem hajlandó szórakozóhelyekre és igazából sehova eljárni.. Nyáron mennénk Pestre egy számomra nagyon fontos esemény miatt, de már előre félek, hogy mi fog történni... :/
Legutolsó válaszoló:
Ezt meg tudom érteni. De ahogy írsz abból azt veszem ki, hogy nálad nem ilyen súlyos a helyzet, hogy még attól is irtózz ha boltba mész vagy főutcára vagy ilyenek... Engem csak ez zavar az egészben... Én ilyen tipikus "örökmozgó" típusú ember vagyok és ez az állandó négy fal között létezés teljesen kimerít szellemileg... Meg ez az állandó negatív légkör szinte elviselhetetlen a számomra... De hiszem, hogy megoldhto/visszafordítható ez a probléma csak fogalmam sincs, hogy hogyan segíthetnék így, hogy az illető ilyen ellenszenvessé válik ha feljön ez a téma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!