Miért nem tudom kimutatni az érzelmeimet?
Igazából soha nem tudtam, képtelen vagyok rá.
Nem tudok lépni azok felé, akiket szeretek, nem tudom kifejezni... Nem szeretem, ha valaki megpuszil vagy megölel, legyen az akárki. Az ölelést néha hajlandó vagyok kezdeményezni, de pl. a puszit soha.
Valamelyik nap mondta az egyik barátnőm, hogy a barátja megkérte a kezét, én meg kényszeredetten elmosolyodtam, és kinyögtem, hogy "Tök jó". Pedig nagyon örültem neki, de mégsem sikerült úgy reagálnom, ahogy akartam, és ez általában így van. A saját reakcióimat mindig olyan erőltetettnek érzem, ha azt figyelem, hogy pl. reagált a másik ember erre a hírre a "Nahááát, tényleg? Hát ez egyszerűen szuper!" felkiáltásával.
Vagy amikor valakim ismerőse meghal, és azt kéne mondanom, "Részvétem" vagy "Sajnálom"... Nem megy. Nem tudom kimondani. Írásban sokkal jobban megy.
Ez egy elég erőltetett példa volt, de a lényeg talán érthető volt.
Más is van így?
Illetve el kellene mennem valamilyen szakemberhez, vagy ez csak egyszerűen a tulajdonságaim közé tartozik?
L
Én is így vagyok kérdező. Nálam szerintem azért, mert érzelmeket konkrétan csak a tv-ben láttam. Családomban nem divat a szeretetet bármilyen formában kifejezni, a szüleim lakótársakként élnek együtt, gyerekeik miatt és mert az Ő korukban "nem illik válni".
Mondjuk én ki szoktam. fejezni, amit érzek, de olyan kis "nyomin". Emiatt vagy furcsán néznek rám az emberek, vagy félreértenek/azt hiszik hazudok vagy viccet űzök belőlük.
Van egy jó hírem: bizonyos szintig lehet rajta javítani )
nagyon hasonlítunk, mostanában veszítettem el a nagymamámat, és a sírás lehetetlen volt, még szomorú sem tudtm lenni. pedig nagyon is megviselt a tudat, hogy ő már nincs kozottunk.
az olelést és a puszit én sem tudom kellően fogadni, furcsa számomra, és a szuleim nekem sem mutatnak nagyon sok érzelmet, válófélben is vannak.
a legroszabb, hogy amikor egy barátom vagy hozzátartozóm mesél valami nagy dolgot, legyen az szomorú, vagy oromhír, sosem tudom kifeezni magam és ez szornyű...
remlem egyszer mindkettőnknek sikerül végre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!